Следва

Избраха Мистър и Мис... Бронзов тен

Мъже в черно - DJ Мартен и как постига това да е винаги толкова секси

Познаваме много души с татуировки, но малко са тези, които са покрити с мастило почти от горе до долу.

Други преди 12 години

Познаваме много хора с татуировки, но малко са тези, които са покрити с мастило почти от горе до долу... Едни казват, че да се татуираш е като да избереш майка на децата си, други, че е като да си вземеш нова блуза. Истината е, че всички имат смислени доводи. Не знаем дали е въпрос на смелост, решителност или постоянство, но ни беше безкрайно интересно да разберем. Така се свързахме с един от най-популярните татуирани мъже у нас в момента Мартен.

Познаваме го още от ранните му години в телевизията – беше един от любимите ни водещи в ММ. След това започнахме да следим клубните му изяви и отдавна посещаваме готините партита, които прави. От скоро можеш да го видиш и на голям екран, защото една от звездите в Лора от сутрин до вечер и по наше мнение се справи страхотно там с изключително свежо и непринудено изпълнение.

Иначе, точно както зад екрана и зад пулта е млад, спокоен и секси. Почти няма празно място по тялото си, освен гърба, който скоро също ще бъде изрисуван с лицето на любимото момиче, цветя и каквото перото на татуиста покаже.

ViewSofia: Къде е първата ти татуировка?
Мартен: Няма я вече. Беше в стила на рок ен рола от 90-те – череп на бик с индиански пера. Направих я на рамото ми и тогава ми се струваше огромна, но тогава бях на 16. с времето реших, че няма нищо общо със стила ми, така че, сега я някъде под всички останали.

V.S.: Колко време мина между първата и втората?
Много, 5 6 години. Направих си първата като тийнейджър. Тогава още не беше модерно и някак бях по-напред от връстниците си, но не успях да се увлека много. Това се случи в някакъв по-зрял етап от живота ми, когато реших, че искам да изглеждам така. Преди това имах още един два татуса, например, един делфин на корема, който също вече го няма.

V.S.: Колко са общо?
Мартен: Не знам как да ги броя. Много.

V.S.: Когато се събуди днес, хрумна ли ти идея за нова татуировка?
Мартен: Идеите ми не идват, когато се събудя, а докато се къпя.

V.S.: Къде нямаш?
Мартен: Нямам място без татус. Нямам крайник, който не е татуиран, имам пропуснати места, но като цяло имам започнати неща навсякъде.

V.S.: Кога мислиш да спреш?
Мартен: Когато го почувствам, но искам да е скоро, защото вече съм възрастен и боли много. С болката не се свиква, позната ти е, но не отслабва с времето.

V.S.: Къде боли най-много?
Мартен: Опрат ли нещата до кокал, всичко отива на кино. Както и слабините. Истината е, че имам много добър татуист, бих казал най-добрия. Казва се Вальо, студиото е Sofia Ink Tattoo. Разбираме се много добре. Аз му казвам отправната точка и той я довършва спрямо мястото, с което разполагаме.

V.S.: Има ли разлика в болката при различните цветове?
Мартен: Червеното боли най-много, не знам защо

V.S.: Какво става, ако не ти хареса?
Мартен: Това не е толкова важно, просто си правиш друга, която ти харесва.

V.S.: Имат ли някаква символика, особен смисъл?
Мартен: Символизират мен. Имам трибют към майка ми и баща ми – написал съм си "Mom and Dad" под гърдите. Останалите са някакви неща, които са ме вълнували и са харесвали като стил, рисунки. Имах период, в който много харесвах ангели например и това си личи.

V.S.: Кога ще позволиш на дъщеря си (ако някога имаш дъщеря, разбира се) да си направи татус?
Мартен: В някаква разумна възраст.

V.S.: Родителите ти как реагираха?
Мартен: Те са много либерални хора. Първоначално имаше стрес, защото в семейството ми няма хора, които да изглеждат по този начин, но ми имат доверие и вярват, че щом съм преценил за себе си, че това е добре, значи е добре. Бих ги татуирал и тях, но може би е малко късно.

V.S.: Какво би татуирал на майка си?
Мартен: Тя се занимава с изкуство, може би нещо по-арт, няма да е надпис със сигурност. Хората трябва да спрат малко с тези надписи.



V.S.: Какво не би си нарисувал?
Мартен: Нищо от тези много популярни шаблони, каквито имат поне 50 души не само в света, но и в София. Татуировката трябва да е индивидуална. У нас мъжете са свикнали да имат или еднакви татуировки, или еднакви BMW-та, но аз не съм в нито една от тези групи. Не бих си татуирал йероглифи по предмишниците. Когато започвах с татусите, основната ми идея беше да се направя целия в звездички. Винаги съм ги харесвал като геометрична форма. Аз лично ги свързвам до голяма степен и с музиката, която правя. Тогава си направих звездите на прасците, но това беше наистина отдавна и тогава никой още нямаше.

V.S.: Нямаш по лицето?
Мартен: Татусите там са jobstoppers. Нямам амбиции да ставам президент или банкер, но може би един ден, когато съм абсолютно сигурен на къде ще вървят нещата, бих си направил и там. Иначе, от няколко дни започнах да мисля осембуквени думи, които да си татуирам на пръстите.

V.S.: Има ли ги все още критичните погледи на минувачите?
Мартен: Татусите отдавна не са прийом на ъндърграунд културата. Това, че аз имам татуси, не означава, че съм отрепка, наркоман и т.н. Това е просто начинът, по който съм избрал, че искам да изглеждам и мисля, че достатъчно отговорно заставам зад решението си, за да изглеждам сериозно.

Доста популярни хора в световен мащаб помогнаха това да стане възможно. Хора като Джони Деп, Фарел Уилямс и Дейвид Бекъм са популярни татуирани мъже и освен, че направиха татуировката модерна, помогнаха на обществото да я приеме.

V.S.: Кое те дразни най-много в отношението на другите към тези с татуировки?
Мартен: Най-много се дразня, когато ме попитат няма ли да съжаляваш. Защо да съжалявам за нещо, което съм направил? Това може да се чуди само човек, който никога не е имал татус. Не може да живееш сега и целият ти лайфстайл да е продиктува от това как ще изглеждаш на 70.  Предпочитам да се чувствам страхотно в активните си години, а когато един ден стана на 80 ще си ги спомням и ще се усмихвам.

V.S.: Не те ли е страх, че си вкарваш отрова в кожата?
Мартен: Не, теб не те ли е страх да пиеш кола?!

V.S.: Практикуваш ли екстремни спортове?
Мартен: Карам сноуборд и мотор. Всъщност, вече не карам мотор. Страх ме е. Улиците са пълни с нетолерантни шофьори.

V.S.: Имат ли татусите ти някаква връзка с музика, с която се занимаваш?
Мартен: Ако приемем, че те символизират мен, а аз по някакъв начин се опитам да символизирам музиката, която правя, вероятно да, но връзката не е толкова силна, колкото при хората, които слушат метъл, например. Техните татуси наистина са по-мрачни и готически, но моята музика е по-положителна.

V.S.: Знаем, че наистина сериозно се занимаваш с музика. Ще продължиш ли обаче и с киното?
Мартен: Аз не съм започвал. Ако имаше възможност в България да се занимаваш наистина с това, с което искаш, да, бих се занимавал с кино, но тук няма как да ти се получат нещата. Може би, ако Шошо отново направи филм и ме покани, ще участвам.



V.S.: А на къде отиваш с музиката?
Мартен: Вече не искам да се занимавам с резидентство никъде, предпочитам да се посветя на по-специални проекти. Аз и Илко/Tri-O-Five имаме един проект, който се казва Funk da Disco, случва се в Sofia Live Club и ще продължим да го правим. Гледам да правя още 2 3 партита в месеца, но сам подбирам местата, а нещата се въртят около new disco, funk, broken beat.

V.S.: Липсва ли ти телевизията?
Мартен: Аз никога не съм излизал от телевизията. Липсва ми показването на екран, но в момента ще ми е трудно да го съчетая с всички неща, които правя. От друга страна и трудно бих избрал предаване, зад което да сложа името си. Искам да имам свободата да правя нещо смислено. Може да прозвучи странно, но в БНТ, например, имах тази свобода.

V.S.: С какво предстои да свързваме името ти най-скоро?
Мартен: Смея да твърдя, че можете да свързвате името ми с една квалитетна част от нощния живот на София. Не искам да преувеличавам, но просто музиката ни е много готина, саундът е перфектен, селекцията е перфектна, начинът, по който ги представяме, е перфектен.



V.S.: За финал ни сподели как постигаш това да си винаги толкова секси?
Мартен: Това е много мило и много благодаря. Нямах представа, че това се оценява. Не бих казал, че съм суетен. Когато излизам от вкъщи, слагам това, което в този ден ще отива на настроенията ми и ще ме накара да се чувствам добре.

V.S.: Благодарим ти!
Мартен: И аз, до скоро.

More Други