Следва

Най-свежата и лека паста. С лимони

Да си припомним: Има ли живот след отпуската и как да се справим с него

Ако не го преживяваш в момента, то или вече си надмогнала депресивното настроение, което върви ръка за ръка с рутината...

Health преди 9 години

Още една причина да вярваме в тоталния вселенски баланс е фактът, че колкото по-приятно прекарваме отпуската си, толкова по-зле се чувстваме щом се върнем от нея. Дори да са само няколко дни, в които сме избирали между приятни и още по-приятни занимания, пак се чувстваме като жертви на някакъв заговор, целящ да ни довърши. Ако не го преживяваш в момента, то или вече си надмогнала депресивното настроение, което върви ръка за ръка с рутината, от която за кратко сме били откъснати, или ти предстои тепърва да се справяш с него.

При всички случаи нашите съвети за справяне със ситуацията ще омекотят малко попадането в реалността - и работната, и останалата такава.

Направи забавленията задължителни. Не оставяй всичко приятно за уикенда- старай се да организираш приятни неща, заради които да нямаш търпение да свършиш работа – покани приятели, с които да пиеш коктейли и да хапнеш, излез навън. Или просто си купи нещо – сега имаш нужда да се поглезиш.

Разчупи навиците си. Вероятно след отпуската си се чувстваш по-красива, слаба и почерняла, затова не пропускай да го покажеш. Облечи рокля, която не би ти стигнала смелостта да носиш по принцип, отиди на работа по нов път, обядвай нещо различно. Всичко, което те изважда от комфортната ти зона, е добре дошло и ще те накара да се почувстваш освежена.

Избягай пак, дори само за през деня. Първият уикенд след отпуската ти е идеален момент отново да се почувстваш в такава. Нищо не ти пречи да вземеш няколко приятели и да отидете на разточителен пикник на някое близко и зелено място. Смяната на обстановката винаги е като студен и ободряващ душ.
 



И планирай следващото си бягство, не само за през деня
. Така няма да се чувстваш обречена до следващото лято. Използвай всяка възможност и...спестявай.

Не се пренатоварвай в първите работни дни. Колкото и работа да ти се е натрупала, в първия ден след отпуската си надали ще можеш да я свършиш качествено. Бъди по-снизходителна към себе си и се надявай и шефът ти да бъде. На никой няма да навреди един ден на по бавни обороти.

Не се старай да угодиш на всички
. Отдели си един ден от уикенда (или една вечер след работа) само за себе си и прави това, което ти е приятно, независимо дали е двучасово киснене във вана, гледане на сериал с кофа сладолед или просто спане. Хората, които толкова искат да те видят, могат да почакат.


Оригинална дата на публиукване: 29 август, 2011 година.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.