Следва

Миранда Кер се завръща в ревю на Victoria's secret по-малко от година след като роди

Раница за $39 000 на сестрите Олсън се разпродава като топъл хляб

Мери Кейт и Ашли Олсън не са в модния бизнес от вчера. Близначките вече години наред имат собствен лейбъл The Row, които...

All fashion преди 12 години

Мери Кейт и Ашли Олсън не са в модния бизнес от вчера. Близначките вече години наред имат собствен лейбъл The Row, които с времето си спечели любовта и уважението на мнозина. Брандът е основан през 2007 с единствената мисия, да създаде перфектния луксозен тишърт. Днес The Row предлага подобрени класики в хармония с модерното време.

Лейбълът често е критикуван за използването на твърде много кожа в колекциите си, но като че ли на пук на всички природозащитници близначките залагат на още повече от ценния материал във всяка следваща колекция. Иначе силуетите им са минималистични и едновременно луксозни и ако не бяха събитията от последните дни не бихме застанали зад твърдението, че модата не може без тях, защото все пак има достатъчно подобни брандове.

Тия дни около двете сестри се шуми главно, заради раницата от алигаторска кожа, която видяхме в есенната им колекция със цени стартиращи от около $4,700 за най-малките артикули. Луксозният аксесоари със златна закопчалка има стандартни размери, достатъчни за телефон, портмоне, ключове, тефтер, връхна дреха или шал и дори балеринки, в случай, че не издържиш на високи токове цял ден. 

Не знаем, дали заради изработката, материалите (естествената кожа си е скъпо удоволствие), идеята (едва ли, не е чак толкова уникална), името на лейбъла (лейбъл с 4-годишна история, управляван от млади актриси), или всички те взети заедно, но цената на модния продукт възлиза на невероятните $39,000. Единствено Hermes са си позволявали да искат толкова пари за чанта до сега и това е била емблематичната Birkin от крокодилска кожа, продавана за $40,000. След тях и Виктория Бекъм си позволи цифрата от $29,000 по етикетите на чантите си. Като инвестиция, раницата донякъде си заслужава, защото семплият й модел е класика, която ще ти се изплати години наред в перфектни комбинации.

Невероятните факти не спират до тук. Оказа се, че готината раница е първото нещо от колекцията, което е било разпродадено, малко след пускането й на пазара. Точно така, тъжна новина за всички, които са открили спестовни сметки и са мечтали за светлия ден на разпродажбите. От друга страна е хубаво, че в тежки финансови условия, все пак има хора, които дават луди пари за дизайнерски артикули. Предполагаме, че сестрите Олсън имат стабилни клиенти сред руските олигарси или пък лукс маниаци в Арабския свят. И все пак, 39,000 долара за кожена раница?! Я, стига!
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.