Следва

Just divorced

Тиква, тиква и пак тиква!

Напълно нормално е да ни се прище да посрещнем новата година в онази невероятна рокля и съответно най-добрата си...

Food преди 14 години

Напълно нормално е да ни се прище да посрещнем новата година в онази невероятна рокля и съответно най-добрата си форма. В това нелеко зимно начинание, тиквата изненадващо се явява много добър помощник.

Богатият й състав на бета-каротин, както и съдържанието на антиоксидантни витамини Е и С, прави чудеса с фигурата, а и кара кожата да свети.

Тиквеното „месо” е съставено главно от фибри, които изчистват организма от шлаки. Слави се и със силните си диуретични свойства. Естествените й сладки захари ще задоволят нуждата от енергия и вкус през зимните дни, въпреки това калорийната стойност на 100 гр. тиква се равнява на само 36 калории. Можете да я консумирате в различни форми – печена, пюре, както и супа.

Внимавайте с подправките – захар, сол – защото лесно могат да развалят желания ефект.

Все пак с еднотипната тиквена диета, която ви предлагаме тази седмица, не бива да се прекалява, 5 дни са напълно достатъчни за приятно освежаване и олекване.

И накрая един интересен факт... Тиквената диета е масово препоръчвана от съвременните ветеринари за затлъстели кучета. Кучето, както знаем, е крайно енергично животно, любител на вкусното хапване и щом тази диета е формулата на успеха, значи няма никакво съмнение, че ще помогне и на човека!

 

More Food