Следва

„Морето от любов“ пресъхна

Миро и неговите прически

Преди няколко седмици Миро бе обявен за „Най-успешния български музикант на XXI век“ , след като попадна с...

People of art преди 12 години

Преди няколко седмици Миро бе обявен за „Най-успешния български музикант на XXI век“ , след като попадна с цели 6 от песните си в „Топ 20 на хилядолетието“.

За него това е едно от най-истинските признания на труда му, а за останалите е безспорно и неоспоримо доказателство за огромното влияние, което певецът има на музикална сцена у нас през последното десетилетие.

Миро не е само изпълнител, но и автор и продуцент на парчетата си, което прави стила му напълно неподражаем. Той е типичен само и единствено за него и е лесно осезаем в творчеството му. Освен в него, индивидуалността му си личи и в поведението и в начина, по които певецът изглежда, когато се качва на сцената.

Въпреки че през годините екс Каризма-тичният певец търпи много метаморфози, те се дължат най-вече на заигравките, които той често прави с косата и прическата си. Чаровният певец е редовен посетител на фризьорските салони и без да се замисля се преобразява от дългокос блондин в късокос брюнет или пък обратно. Но с това съвсем не се изчерпват импровизациите, случващи се върху главата му и интересните стилови решения, които понякога е имал.

Подбрахме едни от най- запомнящите се прически на „омиротворения“ чаровник Миро, за да покажем нагледно тези трансформации.



Краят на 2000-та година... Перхидролена лудост е обзела всички, а Брад Пит се е клонирал навсякъде... прическата, с която по онова време е Холивудската звезда е копирана старателно и върху главата на никому неизвестното все още хилаво момче от Добрич - Миро. Той запазва кичурите си и за снимките на дебютната песен на „Каризма“ – „Рискувам да те имам“.



След невероятния успех, който претърпява дуета с дебюта си, Миро започва да се държи все по-освободено. Това веднага проличава в прическата му и той експериментира, пускайки по-дълга коса с етажиран и небрежен вид. Имиджът на шестдесетарскo „хипи“, който докарва тогава, определено си остава най-ужасният, който певецът е имал до сега.



През следващите години дължината и цветът на косата на Миро се променят непрекъснато. Различните прически, които си прави са най-вече заигравка с бретона му, на който той редовно сменя позицията.



Небрежно разрошена коса в спортен стил, е сигурно обяснението, което Миро има за прическата си тогава, но истината е друга. Той и още хиляди подрастващи тийнейджъри у нас, без дори да подозират, отдават почит на хитовата прическа от ранните 90-те - „футболно киче“. Тя се завръща на мода с гръм и трясък, а певецът е сред първите притежатели на духовитата фризура.



Дейвид Бекъм реабилитира "мохиканката" през ХХI век, а Миро я доведе и у нас. През цялата си кариера певецът отдава почит на английския футболист, като периодично копира прическите, с които той е. Появявайки се с късо френско каре преди време, изпълнителят почита дори и жена му.



Разбира се, и от прически човек може да спести. Миро обръсна главата си за клипа на песента „Ще избягам ли от теб“ и така с Галка успяват да съберат $7500, за да платят за скъпата продукция. Малко по-късно, певецът се появява със съвсем късата си коса, леко брадясал и изключително мъжествен, и това веднага му носи бонус точки в сърцата на много от почитателките му.



През този период стилистът на Миро е във вихъра си - виждаме как всяка прическа е съобразена с цялостната концепция на кадъра. Например: от ляво на дясно от горе на долу: 1. Як пич, който не можеш да ожениш за нищо на света - стайлинг тип наперено пиле, задължително с гребен. 2. Момче, което мечтае да е вокалист на местната музикална банда - младежки перчем. 3. Русият готин мъжага, мечта на всяка 20-годишна - коса, в която да можеш да прокараш нежно пръсти. 4. Модерният артист - коса с мокър ефект.



И последната, доста ефектна, поява на Миро, бе в Шоуто на Слави, отново връщайки гребена на мода. И точно тук си го представихме в рекламна кампания на Kokorico - новият мъжки аромат на Жан Пол Готие.

Браво за смелостта на родния идол, трансформациите винаги носят ползи на имиджа.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра