Следва

Видеото за новата колекция на Виктория Бекъм - глътка свежест

Най-интересното от седмицата на модата в Копенхаген Есен-Зима 2012/13

Винаги си личи. Когато скандинавците се развихрят, това винаги се познава. Особено силно горното важи за модата...

All fashion преди 12 години

Винаги си личи. Когато скандинавците се развихрят, това винаги се познава. Особено силно горното важи за модата, и, категорично, за дизайна. В събота следобед свърши поредната седмица на модата в Копенхаген. 44 ревюта, в рамките на 5 дни, точно между Берлин и Стокхолм.

Изводът е един, но сериозен - датската мода, като част от скандинавската, е силна, праволинейна, умна мода, с едничката, но важна характеристика - това е мода за хора с нагласа към нея.

Без да има концептуални изцепки, или поне не много, без да е налице константен "уау" ефект, нещата на тези 44-ма, които показаха колекции за сезон Есен/Зима 2012, са изящни и разпознаваеми, великолепно скроени, ненатрапчиви, но скъпи заради умението, таланта, усета, вкарани във всеки един тегел.

Показваме първо дамските неща, от тях - силно впечатлителните и откроени от останалите поради сериозния си финансов подем, и оттам - с резервирани късните вечерни часове за дефилетата си - Bruuns Bazaar, Sand, Rutzou, Velour, Karen by Siimonsen, By Malene Birger, Day Birger & Miccelsen; великолепните неща на студиата за млади дизайнери под егидата на Принцеса Мери - Designer Nest, CIFF и пр.,; и по-младите, особено предпочитани от публиката именно на Дания дизайнери - талантливите Ан Софи Мадсен, Баум и Фердгартен, Tabernacle Twins, Stine Goya, Munthe plus Simonsen, Aviv von Borche.



После ще покажем в отделен материал всичко, или почти, което датчаните показаха в категорията мъжка мода. Определено великолепни достижения, които си струва да се превъртат многократно.



По отношение на дамската мода за следващия студен сезон, основното, което виждаме, са прости, изчистени силуети, често или доста скъсени, или силно издължени. Висококачествени вълнени тъкани, кожа, трико, плетива. В калейдоскопа от цветове рядко се виждат пъстри петна, определено силно застъпено е толкова елегантното черно, и не по-малко изисканият му събрат - екрюто, както и доста горчица в разнообразни нюанси - такава е гамата, и тя е чудесна. Има още бяло, шоколад, сиво. Някои от нещата сякаш са от гардероба на Момичето с татуирания дракон, само че датски, а не шведски, такива, каквито могат да се носят с успех цяла зима, цяла пролет и така 10 години напред, без риск от грешка - кожени якета, хубаво скроени черни панталони, ниски ботуши, черно трико.

Други, особено някои рокли и тренчове, са със силно кинематографично звучене. Приличат на дрехи от гардероба на фентъзи продукция или сага за живота на някоя артистична първа дама.

Харесаха ни нещата, хареса ни маниера на организацията на подобно събитие по скандинавски - много отворено, гостоприемно и по приятелски, без и за миг от това да страда бизнеса - основна цел и задача на форум като този.

Съпътстващите събития - изключително интересни, моделите - сериозни и различни. Перфектният моден опит!
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.