Следва

Palmers за Св. Валентин. Кой си взе най-романтичното бельо от играта ни във Facebook

Какво показаха дотук най-интересните дизайнери на седмицата на модата в Ню Йорк

Един безкраен празник! Седмиците на модата започнаха с най-грандиозната дестинация, а именно градът, който...

All fashion преди 12 години

Един безкраен празник! Седмиците на модата започнаха с най-грандиозната дестинация, а именно в града, който никога не спи, и, Слав Богу.

New York, New York пее Франк Синтара, а ние пеем славни песни за прекрасните колекции на Thakoon, Alexander Wang, Marc Jacobs и така до безкрай. Именно от тях започваме, за да продължим с най-доброто и запомнящо се от седмицата на модата в Голямата ябълка, която ще продължи до 16 февруари.

После, знаеш, следваме пътеводната светлина на Лондон, Милано и Париж.

Ето какво отбелязахме с големия жълт маркер като най-забележителното в Ню Йорк до този момент, а най-добрите колекции в нашата лична класация, си заслужиха отделна галерия с всички модели.

Jason Wu




Дизайнерът е роден в Тайван, но в есенната си колекция отдава почит на съседна държава – Китай. В моделите можем да видим няколко аспекта от тази величествена държава, вдъхновила Джейсън.

В милитъри зеленото и строгите силуети откриваме военното могъщество на Китай. Историята й се прокрадва в бродериите и фини материи, които идват сякаш от имперската епоха, а в блясъка и пищността на роклите прозира китайска версия на стария Холивуд от 30-те и 40-те години.

Преобладават бордо, черно и червено и споменатото зелено. В сърцата ни остават златистите нюанси на роклите с дължина до коляното.

Rag & Bone



Визията на модната къща за есен-зима 2012 е идеална за всеки градски моден последовател, със своите напластявания и смесване на различни материи и десени.

Лейбълът смесва традиционните английски материи с едно характерно индийско звучене в непукизма от смесването на всякакви принтове. Дизайнерите определено са подготвили всяка дама за страховития студ на зимата – решенията им са практично „навличане” на пуловери, сака, клинове и поли в плътни материи като вълна, туид или различни плетива.

Виждаме по-изискан стил в медения блясък на костюм и тренч, които синхронизират на усещането за съвременна модерна дама в цялата колекция.

Alexander Wang




Младият дизайнер расте с всяка изминала колекция и в този есенно-зимен вариант го виждаме доста по-изтънчен. Той успява буквално да „излъска” всяка материя като се започне от туидените костюми и се стигне до вълнените якета.

Звездата след Уанг определено беше Жизел Бюндхен, която не всеки дизайнер може да си позволи. Прекрасна, както винаги.

И защото смятаме, че е сред най-добрите колекции в Ню Йорк до тук, ето я и цялата, за да й се насладиш>>

Derek Lam



Дисциплинирана и тиха бихме определили зимната колекция на дизайнера. Жената на Дерек Лам за идната зима малко напомня на библиотекарка, но доста по-софистицирана и осъвременена.

Прекрасна колекция, отново наша любима, която имаме удволствието да ти представим цялата тук>>

Diane von Furstenberg



Силната, магнетична личност на дизайнерката прозира във всеки неин модел. Виждаме чувствена елегантност и уверен шик във всяка кройка на колекцията й за идната зима. Роклите с дължина до коляното подчертават фино извивките, а палтата върху тях придават прелъстителна изисканост. Цялостната палитра предлага дръзки ярки цветове, а характерните за видната дизайнерка принтове този път са в сюрреалистичен вихър. Дързост и смелост винаги са ни привличали, затова не можем да не поставим Даян сред фаворитките ни в тази седмица на модата.

Thakoon



Вдъхновението за тази есенно-зимна колекция е амстердамски квартал, чиито неонови светлини рикошират в искрящите червено, малина и фуксия сред моделите. Искрящите материи на тренчовете на голо ни пленяват с прелъстителен шик, а женствените силуети с подчертана талия ни напомнят Одри Хепбърн в един доста по-смел вариант. Кожа, лъскави материи и свежи нюанси придават усещане за зимен лукс, който искаме да ни топли през идната зима.

Виж цялата колекция тук>>

Zac Posen




Дизайнерът остава верен на увлечението си към бляскавата визия. И като казваме „блясък” нямаме предвид само материите. В тази есенно-зимна колекция моделите изобилстват от завладяваща женственост и изискани кройки с препратки към японската култура – от характерното за Токио червено до имперското синьо. В японските мотиви ще прибавим и принтове, палта и колани, които удивително напомнят на кимоно. Величествена красота излъчваха всички рокли, предимно с дължина около коляното.

Какво следва, чети утре сутринта...


Виж още новини от седмицата на модата в Ню Йорк:

Есен в Ню Йорк. Най-новите колекции от седмицата на модата есен-зима 2012/13


Разкошен трик със сенките под очите от Marc Jacobs есен-зима 2012/13


We love: Чудесната работа на Мери-Кейт и Ашли Олсън за собствения им лейбъл The Row

Най-интересните дизайнери от седмицата на модата в Ню Йорк. Продължението!

Да или Не, въпреки Светивалентинската закачка с червените аксесоари

Да или не: зимната колекция на Victoria Beckham на седмицата на модата в Ню Йорк

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Derek Lam есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Thakoon есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Alexander Wang есен 2012/13

More All fashion