Следва

Б като Библия, Б като Блог

Най-интересните дизайнери от седмицата на модата в Ню Йорк. Продължението!

Продължаваме да те запознаваме с най-интересните и емблематични колекции от седмицата на модата в Ню Йорк.

All fashion преди 12 години

Продължаваме да те запознаваме с най-интересните и емблематични колекции от седмицата на модата в Ню Йорк (ВИЖ).

Обещаната порция дизайнерски предложения за идната есен-зима 2012/13 ти предлагаме прясна-прясна сега, идваща от 12-ти и 13-ти или 4 и 5-ти ден от текущата седмица на модата.

Предупреждаваме, че можеш да се опияниш, затова завършваме тази доза колекции с освежаващия Marc Jacobs.

Altuzarra

Една колаборация от милитъри и етно стил представлява поредния възход на дизайнера Джоузеф Алтузара. В колекцията си за есен-зима 2012/13 той включва великолепни вълнени палта в комбинация с панталони на марокански мотиви и изпипани кройки на моделите.



Характерен акцент са металните елементи при коланите, които наподобяват нашите пафти. Харесахме авантюристичния дух на пътешественика в цялостното усещане за колекцията и екстазът при покоряването на екзотични страни, който се вижда в моделите.

Doo.Ri



Материи, които сякаш „се стичат” по тялото и приглушени тонове забелязваме в предложенията на дизайнерката за идния студен сезон.

Хареса ни идеята дрехите да се поклащат като танц по тялото, каквато е била първоначалната идея на креативната модистка.

Кашмир, коприна, мерино и напа се включват в изчистени модели, където единствения отличителен детайл е усукването, предимно в горната част на моделите. Комбинациите от бледо розово и нюанси на кафявото изглеждат наистина свежо, но не и неочаквано.

Фина елегантност без изненади за следващата зима при Doo.Ri.

Helmut Lang



Доста войнствена колекция виждаме при тази дизайнерска къща, с тази мисъл ни внушават асиметричните кожени палта, тъмен деним и високи чизми на повечето модели. Основните нюанси са ахроматични, въпреки че забелязваме доста акценти в червено-розовата гама.

Харесахме чисто зимната комбинация на палто с огромен шал, който би се вписал идеално в гардероба на една съвременна мускетарка.

3.1 Phillip Lim



Харесва ни, когато дизайнерите правят силни колекции за силни жени. Предимно монохромното настроение в предложенията за идната зима на Phillip Lim създава лека студенина, но пък във всеки негов модел жената ще бъде истински самоуверена и дори властна.

Дуалистичната супер-героиня на Лим е пресъздадена в черно-бели минималистични модели, които са разнообразени от асиметрични жилетки или овърсайз палта. Дълги пуловери в синята гама са глътката свежест при зимните предложения на дизайнера.

Marc Jacobs



Едно доста ексцентрично шоу ни представи именития моден гуру на седмицата на модата в Ню Йорк. Джейкъбс не се страхува да прави мода, която граничи с чисто изкуство и да изненадва със своите тотално нестандартни решения. Колекцията е спектакъл от пухкави огромни шапки, вълнени палта върху пачуърк и разноцветни материи.

Напластяването винаги е било част от стрийт стайла, а тук дизайнерът среща улицата с високото изкуство на театъра през Викторианската епоха. Много от моделите носят рокля-камбана върху панталон, а отгоре плетиво с палто и наметка.

По този начин се създава усещането за кукла, която е облечена с доста по-голям размер дрехи в странен контраст една с друга, но пък безспорно завладяващо ефектни. Различни шарки и принтове са комбинирани с какви ли не материи, но с голяма доза артистизъм правят едно завършено представление. Ето това е истинско вдъхновение за нас!

Очаквай продължения по-късно днес с коментари и пълна галерия с някои от най-забележителните колекции показани вчера в Ню Йорк.


Виж още новини от седмицата на модата в Ню Йорк:

Есен в Ню Йорк. Най-новите колекции от седмицата на модата есен-зима 2012/13


Разкошен трик със сенките под очите от Marc Jacobs есен-зима 2012/13


We love: Чудесната работа на Мери-Кейт и Ашли Олсън за собствения им лейбъл The Row

Да или Не, въпреки Светивалентинската закачка с червените аксесоари

Да или не: зимната колекция на Victoria Beckham на седмицата на модата в Ню Йорк

Какво показаха дотук най-интересните дизайнери на седмицата на модата в Ню Йорк

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Derek Lam есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Thakoon есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Alexander Wang есен 2012/13
 

More from View Sofia

More All fashion