Следва

МИНАЛОТО: Оскар де ла Рента и Карл Лагерфелд на танци

Есен в Ню Йорк. Най-новите колекции от седмицата на модата есен-зима 2012/13

Днес продължаваме да ти предлагаме последните и най-интересни дизайнерски колекции за есен-зима 2012/2013

All fashion преди 12 години

Днес продължаваме да ти предлагаме последните и най-интересни дизайнерски колекции от седмицата на модата есен-зима 2012/2013, в Ню Йорк (виж още тук и тук), затова не губи време и погледни надолу какво сме ти подготвили.

Rodarte

Кожа и плисета видяхме в роклите за следващата зима при сестрите-дизайнерки Кейт и Лора Мълийви. Перфектно скроените палта също грабнаха вниманието ни, а освен класическата черно-бяла гама видяхме предимно пясъчни нюанси – охра, оранжево, керемидено и бледо жълто с акценти като зелен пуловер или червена рокля.



Феновете на ексцентричното дуо може и да се разочароват от моделите, но нас ни впечатлиха детайли като принт на длани при вечерните рокли и етно мотиви при някои от предложенията.

Marc by Marc Jacobs



Признаваме, че сме големи почитатели на талантливия дизайнер и не устояхме на идеята да пропуснем и по-комерсиалния лейбъл на Марк Джейкъбс. Вчера ти представихме неговия забележителен почерк за едноименната му марка, а днес ще те запознаем с по-ежедневните му предложения.

Всъщност на фона на вчерашната екстравагантна меланхолия, днешното представление изглежда наистина ежедневно. Доста по-мрачна и обрана колекция, която е завладяна изцяло от военната тематика. Моделите носят шапки с козирки и тренчове с двойно закопчаване, които наподобяват шинели, множество препратки към пагоните и строги униформени линии ни отвеждат към фронта.

Роклите са в стил „съпруга на офицер във войната” – силно разкроени от талията и с висока яка, пълна липса на деколтета. Багрите са предимно приглушени, с акценти в синьо, червено и милитъри зелено. Ако си мислехме, че вчера има връщане назад в историята, то днес то е доста по-изявено.

Michael Kors



Изобилие от кожа във всякакви видове виждаме в колекцията на Корс за следващата зима. Предполагаме, че тя никак няма да се хареса на природозащитниците, но според нас е доста ефектна.

Освен лисичите палта и кожи от мароканска лама, дизайнерът прави един микс от ежедневно облекло, който е изключително практичен.

Според нас моделите са направени сякаш за уикенд в планината или разходка в гората – удобни пончо, вълнени панталони и тренчове от гладка кожа. Преобладава карето, палитрата е предимно ахроматична, но забелязваме модели в червено, камилско бежово и кафяво. Триумф в колекцията правят бляскавите коктейлни рокли, които са сякаш излезли от джаз бар през 20-те години – ниска талия и много лукс ги откроява като завършек на колекцията.

Proenza Schouler



За есен-зима 2012/2013 лейбълът поглежда на Изток – като истински самураи са моделите от новата колекция, а доста от роклите напомнят кимоно. Азиатските мотиви красят фини материи в пастелни цветове, а овърсайз якета напомнят бронежилетка.

В комбинация с широки панталони белите модели доста наподобяват униформа за карате и всякакви бойни изкуства, а предпочитания като материя памук ни изненадва в избор за зимна колекция. Червено, бяло, черно и синьо виждаме и тук и вече надушваме тенденция в цветовете за следващия студен сезон. Жената-войн на дизайнерите от тази марка ни вдъхва страхопочитание и нямаме търпение да приложим повече обем и в нашия тоалет следващата есен.

Anna Sui



Дизайнерката не изневери на своя младежки дух и в колекцията си за есен-зима 2012/2012. Тя включи доста цветове, закачливи аксесоари и заедно с доста игривите визии представи и един силно изявен силует от средата на XX век. Дължините са предимно около коляното, женствените рокли и палта ни пленяват с един доста по-разчупен вариант – нестандартни шарки, плисета и ярки цветове. Сякаш Ана ни връща назад в една епоха, която е на границата с хипи звученето от 70-те години с етно мотивите и свободните кройки. Не можем да се наситим на приятните багри и ще сме щастливи да виждаме повече тюркоаз, розово и синьо през следващата есен.

Очаквай още ексклузивни новости от седмицата на модата в Ню Йорк.

Виж още новини от седмицата на модата в Ню Йорк:

Разкошен трик със сенките под очите от Marc Jacobs есен-зима 2012/13


We love: Чудесната работа на Мери-Кейт и Ашли Олсън за собствения им лейбъл The Row

Най-интересните дизайнери от седмицата на модата в Ню Йорк. Продължението!

Да или Не, въпреки Светивалентинската закачка с червените аксесоари

Да или не: зимната колекция на Victoria Beckham на седмицата на модата в Ню Йорк

Какво показаха дотук най-интересните дизайнери на седмицата на модата в Ню Йорк

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Derek Lam есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Thakoon есен 2012/13

Директно от Ню Йорк: Пълната колекция на Alexander Wang есен 2012/13
 

More All fashion