Следва

Съвършената парка във ViewSofia Shop

Водещи тенденции от седмицата на модата в Ню Йорк за есен-зима 2012/2013

Доста ни е мъчно, че модната седмица приключва в този многолик космополитен град, затова ще хвърлим поглед назад към основните линии в колекциите на най-изявените дизайнери.

All fashion преди 12 години

Доста ни е мъчно, че модната седмица приключва в този многолик космополитен град, затова ще хвърлим поглед назад към основните линии в колекциите на най-изявените дизайнери. Предчувстваме, че това ще са едни от основните тенденции за идната есен и зима.

Повече обем (на снимката горе: Alexander Wang, Marc by Marc Jacobs, Proenza Schouler, 3.1 Phillip Lim)

Забелязахме, че овърсайз сака и панталони присъстват в почти всяка колекция от изминалата седмица – Филип Лим, Алекзандър Уанг, Даян фон Фюрстенберг и Proenza Schouler са едни от дизайнерите, предпочели обема.

По-често той е в раменете, в липсата на талия при палтата или акцентът е при широките крачоли, но се среща и във вид на напластяване при Марк Джейкъбс или Rag&Bone. Може би следващата есен ще носим дрехи с няколко номера по-големи или ще предпочетем по-уголемените ръкави в тренчове и сака.

Пълно военно снаряжение


Jason Wu, Tommy Hilfiger, Rodarte

Ако милитъри течението някога е губело позиции, то сега се завръща с пълна сила според повечето колекции от Ню Йорк.

Забелязваме не само войнишко зелено, но и строги изчистени линии, двойно закопчани палта и маншети – всичко това ни връща във военните години. Фуражки, високи яки и подчертана линия на раменете само допълват усещането за униформеност.

Жената-денди


Donna Karan, Ruffain, Ralph Lauren

Класически костюм, бомбе и риза са отличителните знаци на този популярен тренд през изминалата модна седмица. Donna Karen, Ralph Lauren, Ruffain са само част от дизайнерските къщи, които предпочитат силната жена буквално да „влезе в обувките на мъжа” и да покаже, че гардеробът на един кавалер може да е толкова секси върху женско тяло. Изискани ръкавици и фино бастунче са детайлите, които потвърждават, че революцията на Коко Шанел в преобръщането на модата между половете ще се приеме с голям успех от всяка самоуверена дама.

Бляскави дни



Alexander Wang, Jason Wu, Michael Kors, Ralph Lauren

Забелязахме, че роклите, сякаш излети от злато или сребро се повтарят като мотив в не една или две колекции. Повечето от тях ни връщат назад в епохата от 20-те години с ниска талия и фини материи, сякаш направени за суинг. Но дори да не са целите в злато, повечето модели напомняха за него с акцент или просто лек отблясък – както при Alexander Wang. Ежедневното зимно облекло вече ще бъде по-„полирано” и ще ни дава надежда, че може би всеобщата криза свършва и започват бляскавите дни.

Зима в прерията



Altuzarra, Anna Sui, Gary Graham

Има някакво пленително очарование в етно мотивите за зимата, които ни предлагат мнозина от дизайнерите през изминалата седмица на модата в Ню Йорк. Множество шарки и цветове ни предлагат Anna Sui, Gary Graham и Altuzarra в стилистиката на волните племена. Принтове, напластявания и свободни силуети са сред основните акценти на този тренд, който напомня за специфични носии или народностни особености в облеклото.

Минимализъм



Derek Lam, Doo Ri, Victoria Beckham

Тази основна линия в облеклото на повечето колекции е съпроводена от акцент предимно в монохромните цветове и изчистени линии. Никакви детайли, никакви цветове. Тук водеща е кройката и как обгръща тялото, всичко друго е ненужно. Забелязахме такива преобладаващи модели в колекциите на Victoria Beckham и Derek Lam, които вече ти представихме. Не сме сигурни как тази тенденция ще бъде приета по нашите географски ширини, защото българката сякаш предпочита да бъде забелязана с повече аксесоари и цветове, не просто класическото черно и бяло.

Следи ни, за да разбереш още новости от една от най-грандиозните модни седмици в Ню Йорк.
 

More from View Sofia

More All fashion