Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

След старта на London Fashion Week вчера, 17 февруари, имахме само една мисъл в главите си - видяхме страхотните идеи на някои...

All fashion преди 12 години

След старта на London Fashion Week вчера, 17 февруари, имахме само една мисъл в главите си - видяхме страхотните идеи на някои от най-забележителните британски лейбъли, а най-доброто тепърва предстои. Нямаме търпение да го наблюдаваме от съвсем близо.

На първия ден в Лондон, който броим като едно силно начало, се окроиха трима талантливи дизайнери. Ето и техните колекции есен-зима 2012-13, докато ние изваждаме от куфарите дрехите за утрешното модно приключение.

Bora Aksu

Шоуто на Bora Aksu започна в 13 ч на обяд и ни завладя изцяло.

Турският дизайнер бе включил множество бродерии, рюшове и кокетни детайли в колекцията си за следващата зима, а най-много ни хареса изборът му на сиво-розовата гама, която ни е една от любимите.

Дължината на моделите бе предимно около коляното, а ние бяхме пленени от фино вплетените аксесоари в косите на моделите.

Яките и буфан-ръкавите ни върнаха векове назад в консервативната дамска мода на 19 век, а приятните материи като коприна, шифон и тюл ни показаха една магическа женственост, от която не можехме да откъснем поглед.



Прасковено и фуксия като нюанси с множество нашивки по роклите и ризите на моделите са още една причина да се влюбим в този дизайнер. Не бихме могли да забравим тази колекция дни напред.

Emilia Wickstead



Новозеландката Емили Уикстед показа страхотни модели, абсолютно семпли и женствени, в цветовете на нежното телесно, класическото черно и цвят шоколад, рокли с особен принт, както и такива в красивото китайско червено.

Нещата на дизайнерката не могат да се нарекат уникални и невиждани, но пък кройките са майсторски направени, така, че да акцентират върху най-доброто от женското тяло.

Харесахме изключително много комбинацията от червено и бледо бебешко розово, както и прекрасните аксесоари – ръкавиците, които се открояваха забележимо като акцент на елегантните рокли.

Шоуто завърши с произведение в стила на 18-ти век, което ни напомни, че винаги ще обичаме обемите и разкоша.

PPQ



Определено първия ден от Лондонската седмица на модата ще запомним и с ревюто на на дизайнерското дуо, което се оказа истинска забава за страничните наблюдатели.

Началото с велосипеда на подиума всъщност ознаменува колаборацията на британския лейбъл с лондонската марка градски колела RULE, част от добрия старт на 2012-та, изцяло заслуга на Ейми Молино и Пърси Паркър – ядрото на PPQ.

Извън забавата, устроена от двамата дизайнери, в ревюто се открояваше силно романтична нотка. Самите Ейми и Пърси казват, че есен-зима 2012-13 е по-зряла от всяка друга тяхна колекция от създаването на марката през 92-ра до днес, и това си личи по силно софистицираните модели - виждаме обеми, дължини и доста сложни конструкции. Освен това женствеността е на особена почит тук и тя личи в асиметричните обемни поли, роклите с едно рамо и ефирните копринени поли.



Удивителен ефект имаха върху нас от подиума и обувките със златни орнаменти на деколтето, от чист велур и на платформа с ток.

Изключително добре се представиха и артистите бекстейдж, които направиха чудеса с косите на волни букли, падащи върху едното рамо и яркото червно червило, което придаваша особен драматизъм на моделите, точно като в Холивуд през 50-те.



След великолепните три, фаворитни за нас колекции на старта, се готвим за третия ден от седмицата на модата в Лондон, но преди това, утре сутрин, ще начертаем акцентите на целия днешен ден, когато дефилириха Aquascutum, Moschino Chep&Chic, House of Holland. 

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mulberry есен-зима 2012/13
 

More All fashion