Следва

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mulberry есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети

„Дивото зове” е може би най-подходящия рефрен за тази есенно-зимна колекция. Доста практични и топли...

All fashion преди 12 години

Продължаваме обзора на живо от седмицата на модата в Лондон с още вдъхновяващи колекции, които ни напомнят защо толкова много обичаме не само британския акцент, но и британската мода.

Mulberry

„Дивото зове” е може би най-подходящия рефрен за тази есенно-зимна колекция.

Доста практични и топли предложения ни представи креативния директор на марката Ема Хил.

Виж цялата колекция тук>>

Nicole Farhi

Дизайнерката направи 30-годишен юбилей в този бизнес, но и този път не изневери на стила си. Луксозни модели от перфектно изработени кройки и иновативни материи видяхме на есенната й колекция преди обяд в неделя.

Като цяло от нея се създаваше усещане за облекла предимно за по-зрели дами, провокирано от покритите до врата тоалети и приглушенито цветове в бяло-графитена гама с акценти в жълто.



Възхитихме се на вечерните рокли с бляскави металически мотиви, като любим ни стана бронзовия тоалет с обемни ръкави. Идеални решения за предстоящия зимен сезон.

Twenty8Twelve



Лейбълът на Сиена и Савана Милър така и не доби желаната популярност, както да кажем този на Виктория Бекъм, но затова пък се радва на фенове. А тази колекция наистина има бъдеще.

Забелязахме препратки към 60-те години с вталените рокли и поли, но изключително много ни хареса сивият костюм от сако без ревери и широки панталони до средата на прасеца.

Изобилие от младежки дух и интересни решения, които сме сигурни, че поставят основата на един обещаващ лейбъл.

Marios Schwab



Марлене Дитрих е музата на дизайнера за есенните му предложения и нейният самотен дух витаеше из целия подиум във всеки детайл. „Мистериозната жена” на Мариос бе олицетворена в шапки с периферия, кожени ръкавици и дължини около коляното.

Преобладаваха дантела, прозрачни материи и блясък, като доста необичайна комбинация според нас бе шушляково зимно яке с коктейлна брокатена пола.

Истински изискан стил видяхме в костюмите от две части, който само ни подсеща за характерния почерк на Марлене. Класа от високо ниво!

Vivienne Westwood Red Label



За разлика от предишните модни представления на любимата ни Вивиън, тази зимна колекция е доста по-„опитомена”. Дизайнерката се е върнала назад към корените си и е претворила класическия британски гардероб в моделите си.

Което означава сив туид, каре във всякакви разцветки, но и бунтарското усещане на кожата. Уестууд се причислява към обособяващата се тенденция за мъжкия силует в дамските облекла за идната есен, но той сякаш остава приглушен от множеството рокли и поли в колекцията.

Нищо шокиращо. Една нетипично тиха колекция за Ред Лейбъл, но пък на нас ни взима сърцата и в този си вид.

Paul Smith



Сър Пол Смит, признат за дизайнер с особени заслуги за популяризирането на британската мода по света, е както всеки сезон е стриктен в идеите си и елегантен в изпълнението. Умните момичета отново са облечени в мъжки стил с великолепни кройки на костюмите. Хареса ни класическата хубост на палтото без ръкави, семпло прибрано с две копчета и висока яка.

Чудесна колекция, с много британски маниер.

Topshop Unique



Една дръзка, но приемлива колекция ни предлага лейбълът за есен-зима 2012/2013. Моментът на изненада присъстваше при доста от моделите – като зеленият комбинезон с кожена основа или пък панталоните с кожа отпред и вълна отзад.

Силуетите са предимно овърсайз, забелязваме напластявания и момчешка небрежност в повечето тоалети. Милитъри зелено, черно и акценти на червено бе цветовата гама, а гащеризоните бяха още една възхвала на работното облекло в колекцията. Шоуто завърши с бляскави мини рокли, които учудващо добре се вписаха в еклектичния дух на Топшоп.

Jonathan Saunders



След като посетихме колекцията на Пол Смит, идва ред и на младия талант Джонатан Саундерс. Шоуто на Джонатан се състоя около 20 етажа над лондонския бизнес окръг и това със сигурност не бе случайно.

Дизайнерът се извиси над останалите с необичайни цветови комбинации, смесване на различни десени и характерните за него рокли-палта.

Цветовете бях предимно ярки, като преобладаваха кафяво, червено и зелено, но можем да видим и синьо и сиво. Хареса ни комбинацията рокля-риза и рокля-пуловер, която въпреки консерватизма си е доста шик.

Дължините са до коляното, с акцент в талията, което прави зимната колекция на дизайнера толкова женствена.

Acne



Сложните конструкции на Джони Йохансон, виж в специален материал>>

Завършваме ден трети от лондонската седмица на модата с колекцията на Акне, която ти представихме подробно тук.

Остани с нас за още ексклузивни новини директно от британската столица.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 


 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Директно от Лондон: Пълната колекция на Mulberry есен-зима 2012/13
 

More from View Sofia

More All fashion