Следва

McQ Alexander McQueen есен-зима 2012/2013. Готика сред есенни листа

Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраста

Може би ще прозвучи като клише, но не успяхме да задържим възхищението си от колекцията на Кристофър Бейли...

All fashion преди 12 години

Може би ще прозвучи като клише, но не успяхме да задържим възхищението си от колекцията на Кристофър Бейли, която се проведе вчера следобед. Дизайнерът поддържа класическите параметри на лейбълa, но всеки път успява да ни вдъхнови с един фин характерно британски маниер. А като говорим за Великобритания и нейните традиции няма как да не се върнем назад в историята.

Точно това е направил и Бейли за колекцията си есен-зима 2012/2013. Поглед към Едуардианската епоха от началото на XX век, но с препратки и към XIX век главно в подчертания ханш с джобове и обем под талията. Тънък кадифен колан с панделка се отличаваше с винтидж усещане при характерните за марката тренчове, сака и поли молив.

А именно полите внасяха съвременна нотка поради диагоналните дипли на повечето от тях. Пухкавите къси шуби бяха комбинирани с консервативни рокли с флорални мотиви - една стилистика, която съчетава съвремието с рокли от роман на Дикенс.

Не би могло да бъде Burberry Prorsum без характерните каре и райе, както и сивите туидени палта. Двуредното закопчаване придаваше характерно военно звучене на връхните дрехи, но пък панделките-колан успяваха да смекчат всяка по-строга визия. Колкото до материите, широко застъпено този път бе кадифето – независимо дали при сака, колани, поли или мъжки костюми. При цветовата гама, освен класическите сиво, кафяво и бежово, забелязахме и жълто, зелено, дълбоко синьо и бордо в детайлите. Дължините са предимно до коляното, което отново е в традициите на лейбъла, но ние не сме и очаквали да бъдем изненадани в тази насока.

През цялата си зимна колекция дизайнерът си играе с два контраста – исторически и съвременен, провинцията и града – и успява да постигне нужния баланс във всеки модел. Защото освен традиция, Англия е и провокация.

Нашите сърца са завинаги спечелени от този британски шик. Независимо дали се придържа към традициите или отскача до съвремието.

Все пак, класата на Burberry Prorsum остава.
Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:




 
Още новини от седмицата на модата в Лондон:

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети

More All fashion