Следва

Стрийт Стайл вдъхновения... от седмицата на модата в Лондон

Prada, Gucci и Fendi с великолепни колекции на Седмицата на модата в Милано есен-зима 2012/2013. Ден първи и втори

В синхрон с прекрасната, но доста калорична италианска храна идва и прекрасната мода, от която също няма насищане.

All fashion преди 12 години

В синхрон с прекрасната, но доста калорична италианска храна идва и прекрасната мода, от която също няма насищане. Днес ти представяме предложенията на най-емблематичните дизайнери от първите дни на Миланската седмица, но внимавай, че още парят като топла пица!

Gucci

За есенната си колекция Фрида Джанини се влива в потока дизайнери, вдъхновени от модата на XIX век. Виждаме величествено кадифе и една дълбока палитра, която гравитира около черно, зелено и бордо. Преобладават прозрачните, ефирни материи и бродерии, както и доста типично викториански рюшове.

Една уверена романтика струи като цялостно внушение от колекцията за есен-зима 2012/13 на Gucci. Дължините са предимно макси, а роклите – вечерни. Забелязахме и заемки от мъжкото облекло с овърсайз палтата, които придават по-съвременен вид на колекцията в специфичен синхрон с дантелени ризи.

Въпреки носталгичната романтика обаче доста от моделите са провокативни и роклите следват извивките на тялото. Пик в представянето е зелената драматична рокля, която обобщаваше тъмния блясък на изтънчената колекция за следващата есен.

Alberta Ferretti



Силната, но романтична жена пресъздава във визията си за есен-зима 2012/13 и тази дизайнерка. Виждаме черна гладка кожа, която добавя своята суровост към нежните рокли, но също така ярките палта с косъм намесват една чисто женска кокетност.

Сред иначе монохромно черната палитра забелязваме и цветни акценти в наситено лилаво и червено сред коктейлните рокли. Алберта смесва строгия костюм от мъжкия гардероб с предложения от сатен, дантела и пера при тоалетите в колекцията.

Като цяло балансът във визията на еманципираната жена е постигнат благодарение на умело съчетани материи и вталени рокли с дължина до коляното. А когато има баланс, тогава следващата есен се очертава изключително хармонична.

MaxMara



Преувеличеният обем е използван и от този лейбъл за колекцията си есен-зима 2012/2013. Наблюдаваме го както при връхните дрехи, така и при панталоните.

Едно деликатно милитъри настроение излъчва тази есенна колекция и то идва от фуражките и тирантите, войнишкото зелено и кожените орнаменти в областта на прасците. Деликатно е, защото цялостната палитра е ахроматична – предимно екрю, камилско бежово, черно и бяло.

Виждаме много райе и пепит, които разнообразяват изчистените силуети, но пък толкова раирани тоалети ни напомнят на моряшка униформа, смесена с войнишки мотиви. Една истинска жена-войн е жената на MaxMara за следващата есен.

Fendi



Футуризъм и хибрид са есенцията при тази есенно-зимна колекция.

Италианската дизайнерка смело съчетава кожено яке с вълнено палто в една визия, блясък с матирани материи и кожа с косъм с плисета.

Една по-разчупена визия предлагат подчертаните рамене с буфан ръкавите и футуристичните подплънки. Забелязахме очарователни детайли като поясите на моделите, както и етно елементи при палтата с косъм.

Не би могло да има по-очарователна еклектика от стилове и ние с удоволствие приветстваме такава многообразна есен.

Prada



Не се учудихме на строгия силует, който Миуча Прада предлага за следващата есен. По някакъв начин жената за есента при нея логично следва мъжа, целият облечен във власт. Една дипломатична официалност започва още от самото начало на колекцията да се премества в различни форми – напластявания от дълга горна част и панталони с дължина малко над глезена през костюми в разноцветни щампи и бродерии до палта с винтидж елементи.

Най-характерни за цялата серия модели са дългите елеци без ръкав, които в някои случаи се разкопчават, а в други са част от блуза. Високата яка също придава внушение за консервативна увереност и професионална амбиция на днешната жена. Защото жената за Прада е изтъкана от деликатна властност, съвършена до най-малкия детайл и есенната колекция ни най-малко не отстъпва от този постулат.

Нямаме търпение за другите предложения от италианската модна седмица, затова ни очаквай с още ексклузивни новости за колекциите от Ботуша!

Отразяването на Модната седмица в Милано от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



Още новини от седмиците на модата: 

Лондон:


Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден първи

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден втори


Стела Макартни - чудесна на партито за ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон

 
Директно от Лондон: Пълната колекция на Acne есен-зима 2012/13

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/13. Ден трети


Директно от Лондон: Пълната колекция на Burberry Prorsum – есен-зима 2012/2013. Хармония в контраст
 
Червеното червило печели точки в Лондон. Пикси Гелдоф, House of Holland, PPQ и Джонатан Сандърс му отдават заслужена почит

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Ден четвърти

McQ Alexander McQueen есен-зима 2012/2013. Готика сред есенни листа

Саманта Камерън и цялото модно войнство празнуват края на London Fashion Week на Даунинг Стрийт 10. Виж кои са поканените

Седмица на модата в Лондон есен-зима 2012/2013. Царе на хаоса и принта в последния ден

Безкрайните възможности на ризата с palmer//harding есен-зима 2012/13

Най-интересното от мъжката мода в последния ден от седмицата на модата в Лондон есен-зима 2012/13

More All fashion