Следва

Българският модел Александрина в Милано за Giorgio Armani и Emporio Armani

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден трети

Ето и най-емблематичните лейбъли от третия ден на миланската седмица на модата.

All fashion преди 12 години

Запленени от италианската естетика във всякакъв вариант, насочваме поглед от семейната задушевност на голямата италианска фамилия към третия ден от миланската седмица на модата.
Не се разсейвай с идеи за красивите жени и мъже от Ботуша, а почерпи сетивата си с най-новите колекции за есен-зима 2012/13. Ето и най-емблематичните лейбъли от третия ден на миланската седмица на модата.

Moschino

Една младежка, пълна с ентусиазъм колекция ни предлага за следващата есен тази дизайнерска къща. Сякаш моделите отиват на манифестация със своите плисирани полички на мажуретки и високо закопчани яки. Чувството за военен парад се подсилва от златистите двуредни копчета и жакети с пагони.

Цветовете, като изключим класическото черно и бяло, бяха червено, слънчево жълто и синьо, с отделни коктейлни рокли в розово.

Срещат се каре, пепит и райе, а дължините са предимно мини. Спортните елементи при панталоните кореспондират с гладката кожа, която се разпростира из цялата колекция по един смел, но хармоничен начин. Като цяло това е една есенно-зимна колекция, която съчетава момичешкото със суровия милитъри вид чрез един съвсем изтънчен иновационен подход.

Etro



Хареса ни почеркът на Вероника Етро, който можем да проследим и в тази есенно-зимна колекция. Тя се състои от модели в жизнени форми и цветове, които допълват виталността на бранда като цяло.

Основен акцент тук е персийският мотив пейсли, който можем да проследим из различните обеми и кройки. Всъщност смесването на материи и играта на форми винаги е било стихията на модната къща и тук не виждаме изключение – кожа с косъм се съчетава с рокля в модел пеплум с обем под талията, а тесни вълнени панталони с персийски принт са в хармония с черна гладка кожа и бродерии.

Сред туид, вълна и кашмир виждаме и кадифе при вечерните рокли, както и дантела и коприна, които успешно се съчетават с иновационните мотиви. Триизмерността е водеща в кройките на зимната колекция, а дължините са предимно до коляното, но виждаме и дълги панталони и вечерни рокли. Една наслада за окото е тази есенно-зимна колекция, която съвсем не е лишена от практичност и оригиналност.

Just Cavalli



Брандът не е изневерил и този път на пищните шарки, разнородни принтове и палта от кожа с косъм. Забелязахме обаче едно завръщане към 60-те в роклите дълги ръкави и ниска талия в ефирни материи. Типичен пример е чернобялата пепитена рокля с елементи от поп арт, която подобаващо интонира на цялостната наситеност на колекцията.

Не би могло да бъде Just Cavalli без животински принт и блясък, кожа и шифон при предимно младежките модели. Дължините са мини, а тоновете предимно приглушени – телесно бежово, зелено, сиво – с рядка намеса на ярки цветове като оранжевия пуловер. Плетивата също са спорадични. Панталоните са скини и с дължина малко над глезена. В тази есенно-зимна колекция нищо не ни изненадва, но пък сме сигурни, че ще зарадва феновете си.

Iceberg



За есен-зима 2012/2013 модния бранд ни предлага една уютно топла, но много секси колекция.

Къси тесни поли и рокли, които очертават женските извивки преобладават начело със скини панталоните и кожа във всякакви варианти.

Бунтарско настроение ни внушават черните кожени панталони в комбинация с обема на пухкавите палта при доста от моделите. Разноцветни шарки разнообразяват монохромното синьо, черно и оранжево, които са водещи в колекцията.

Майсторството на лейбъла обаче проличава при плетивата. Любим модел ни стана чернобялата плетена мини рокля, обрамчена със златист кант. Сигурни сме, че малцина биха устояли на тази зимна комбинация от топли и изкусителни модели.

Blumarine




След като шоуто откриха неонови палта в различни цветове, не можехме да не очакваме една пълна с живост цветна есенно-зимна гама.

Необичайно за студените месеци, тук Ана Молинари ни поднася тюркоаз, фуксия, жълто, бяло и оранжево от съвсем ярко до пастел и металик. Напълни ни душата този цветен изблик на подиума, който се преливаше в сребро и животински принтове. Моделите сами по себе си говорят за жена, която е самоуверена и държи всички погледи да са вперени в нея.

Виждаме и тинейджърски закачки с надписи по панталоните и огромни бижута сред блясъка на материите. Изобщо пищността е по много и крещи за една дръзка есен, в която свръхмодерното е нахално и подминава всякакъв минимализъм.

Versace



Истинска готика превзема колекцията на Донатела за следващата зима. Самата тя е водена от предизвикателството „да се изправи срещу демоните си” в тези мрачни модели и според нас успява. Минорното настроение с доза войнственост се проявява в детайли като византийските кръстове (спомен от последната колекция на брат й Джани), високите яки и черната кожа.

Металните елементи на повечето модели наподобяват броня, а към края на колекцията вече виждаме светъл лъч от оранжеви и жълти модели при рокли и палта. Дължините, с изключение на вечерните рокли, са до коляното, а силуетите са с вталена талия и подчертани рамене. Един уникален ретро футуризъм ни предлага Версаче за идната есен, който не би могъл да ни остави безучастни.

Съвсем скоро ще те залеем с още порции есенно-зимни колекции от последвалите модни милански дни. Следи ни за най-новото!


Отразяването на Модната седмица в Милано от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



Още новини от седмиците на модата в Милано:


Raf Simons плаче с глас. Това бе последното му шоу за Jil Sander

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден четвърти

НОВО: DSquared2 показват чантите от колекция есен-зима 2012/13 ден преди официалното ревю в Милано

More All fashion