Следва

Великолепната телевизионна четворка: Живот на "Високи токчета" с Юлияна Дончева

Петте любими книги на писателя Богдан Русев

Той е познат като писател, преводач, журналист и рекламист...

Books преди 12 години

Богдан Русев е роден през 1975. 
 

След дипломирането си през 2000 година с магистърска степен по английска литература в “King’s College”, Лондон, той започва кариера в областта на журналистиката и белетристиката.

Зад гърба си има публикувани над 600 статии и разкази в различни издания. Негови са книгите "Електрочакра", 2001; "12 приказки от Белегаст", 2004; "Вълшебна нощ", 2006, "Ела при мен", 2007; "Къщата", 2008; "Туристът", 2010 и един сборник с новели "Три новели", 2011
 

Богдан Русев е познат също и като главен редактор и автор в списание “Егоист”.
 

Тази година ще го видим в ново амплоа, жури в Литературния конкурс на Bushmills, като подробности затова може да прочетеш в общия му блог с Радослав Парушев www.otkraivreme.bg


А ето и какво ни сподели за петте си любими книги Богдан:

 

1. "Хобитът", Дж. Р. Р. Толкин

Най-добрата книга за деца, която съм чел. Попаднах на нея в най-подходящата възраст, на един летен лагер, където я прочетох три или четири пъти поред. Освен че съм се научил на почти всичко за разказването на истории от нея, беше и първото фентъзи в живота ми. Бях омагьосан.

 
2. "Look to Windward", Йън М. Банкс

Най-добрата научна фантастика, която съм чел - съчетана с най-добрата трагична любовна история не само в научната фантастика, ами и изобщо. Това е една от малкото книги, които си пазя - обикновено ги подарявам нататък, за да ги прочетат и други хора, както ни учи Владимир Илич Ленин.
 

3. "Роня, дъщерята на разбойника", Астрид Линдгрен

Имам особено лично отношение към тази книга.
 

4. "Пътят", Кормак Макарти

Най-сдържаният и добре написан роман от последните години, от който се научих на номера с това, че дори няма нужда главните герои да имат собствени имена. Последните няколко изречения са съвършена мистерия, върху която продължавам да си блъскам главата.
 

5. "Градът и градът", Чайна Миевил

Най-добрата книга, която съм превеждал. Очаквайте през 2012.

 

More Books