Следва

Мира Бъчварова спретна истинска модна кушия

Директно от Париж: Пълната колекция на Lanvin и 10 години успех на Албер Елбаз

Този уникален мъж с култовите папийонки и дребния си ръст направи 10 години в една от най-изтънчените и...

All fashion преди 12 години

Този уникален мъж с култовите папийонки и дребния си ръст направи 10 години в една от най-изтънчените и женствени марки, основана от Жана Ланвен преди повече от век.

Преди това дизайнер в YSL, но за кратко, Албер Елбаз доказва, че има талант и може да прави успешни колекции.

За есента на 2012-та вдъхновенията на дизайнера са от различни извори на историята и културата. Колекцията започва силно и завършва силно с грандиозно шоу и близо 50 модела.

В началото: Маслените нюанси на зелено, лилаво, червено, синьо оранжево са дълбоки и плътни, силуетите са много женствени, но кройките архитектурни, а акцентът е върху талията. Черното също е уникално и дълбоко, материите са кожа, кадифе, кашмир.

Забелязваме, че обемните поли и изобщо обемите са хит. Тренчове с набори например ни очароваха със способността си да изместят вечерната рокля като необходимост, а непрактичността им ги прави по-разкошни и по-недостъпни.

Изтокът и тук присъства като тема в някои от моделите есен-зима 2012/13, помним цялата колекция на Dries Van Noten, и наблюдаваме с воайорско удоволствие модели с пришити скъпоценни камъни, както и едрите така обичани от нас бижута.

Трябва да признаем, че Албер Елбаз доста се е постарал да впечатли всички с поредното си постижение, толкова, че няма модел, на който да не извикаш "уау".

Разкошът е в изобилие, празникът се усеща във всеки детайл.

Виж как отпразнува 10 години за Lanvin дизайнерът Албер Елбаз>>
 

More All fashion