Следва

Петте много силни тенденции за есен-зима 2012/13 от седмицата на модата в Милано

Christian Dior, Vivienne Westood и Stella McCartney на седмицата на модата в Париж

Ние не бихме могли да пропуснем най-емблематичните дизайнери и техните колекции за есен-зима 2012/13 на текущата седмица на модата в Париж, затова се впускаме в една модна авантюра за всеки истински ценител на френския шик.

All fashion преди 12 години

Освен френските шансони, кроасаните и франзелите, всички знаем, че французите се славят и с едни от най-красивите модни предложения. Ние не бихме могли да пропуснем най-емблематичните дизайнери и техните колекции за есен-зима 2012/13 на текущата седмица на модата в Париж, затова се впускаме в една модна авантюра за всеки истински ценител на френския шик.
Balmain
Вдъхновени от майсторството на яйцата Фаберже, Balmain ни предлагат една пищна есенно-зимна колекция. Бродерии с кристали и перли обсипват кожени блузони и на такова изобилие от златни нашивки дори руската царица би могла да завиди. Модната къща се придържа към вталените си рокли с рокерско излъчване и овърсайз връхни дрехи, с които сме свикнали да свързваме лейбъла. Дълбоко зелените кадифени панталони в комбинация с кожен топ ни очароват неимоверно и само доказват професионализма на световната марка по отношение на кройки и модели. Смарагдово зеленото и златисто-черното преобладават в тези есенни модели, а роклите са предимно мини. Изтънченост и царска класа ни предлагат Balmain за студените дни на 2012/13, а ние се предаваме пред тази изобилна прелест.

Christian Dior



И в тази есенно-зимна колекция виждаме присъщата за модния гигант женственост, заради която толкова го обичаме. Дизайнерът Бил Гейтън съчетава леки материи в модели, наподобяващи балетна грация с ретро полъх и класическо очарование. Балетното настроение идва от полите в тюл и сатен, както и от пастелните тонове на прасковено и пепел от рози. В тази зимна колекция дизайнерът намесва и характерната за бранда пола молив с палта от гладка или кожа с косъм в черни тонове. На места виждаме шарки при десена на рокли и поли, но те са твърде спорадични в цялостта на колекцията. Вечерните тоалети са решени в сатен и шифон в нюанси на изумрудено, огнено червено и розово. Ерата след Галиано продължава да бъде в тиха женственост, ориентирана към класически кройки с акцент в талията и ретро намигване.

Viktor & Rolf



Под огромна сребърна луна шоуто на холандското дизайнерско дуо минава под знака на мистериозните диви същества. Колекцията започва като пижамено парти с модели от сатен на животински мотиви и минава през изобилие от пищни палта и кожа с косъм в различни форми, за да завърши във вечерни рокли с пухкави рюшове и прозрачен тюл. Една кръвожадна сериозност, обвита в тъмни тонове и кожени силуети придава зверски сексапил на всеки един зимен модел от лейбъла, а ние с удоволствие приветстваме тази доза настървена женственост.

Vivienne Westwood



Нестандартната дизайнерка и този път успя да намеси типично британските си модели в центъра на френската модна естетика-Париж. С бегъл поглед назад, към вековете на кралската пищност, Вивиън придава на есенната си колекция призрачна носталгия. Виждаме корсети, обсипани със златисти бродерии и скъпоценни камъни, достойни за века на Елизабет Велика. Овърсайз силуети при рокли и връхни дрехи, както и леки ефирни материи ни напомнят за призрачните сенки от величествени британски замъци. Характерните за този лейбъл разноцветни шарки, каре и преувеличен обем са представени и в тази колекция, а бароковия блясък е истински пир за окото. Можем само да викнем „Да живее кралицата!” и да се поклоним пред тази царствена есенна серия модели.

Jean Paul Gaultier



Хареса ни как в есенната си колекция най-френския от френските дизайнери претворява лудостта еклектиката на Ню Йорк. Готие се заиграва с тренча, който претворява във вид на пола, а множеството цветове, принтове и шарки ни затрудняват в систематизирането на силуетите. Виждаме напластяване, много ярки палта от кожа с косъм и бляскави материи. Мъжкият елемент се прокрадва в костюмите и подчертаните рамене и ревери при саката, но дивата женственост все пак остава водеща в колекцията. Гладката кожа е задължителна за студения сезон, а фините материи вървят заедно с огромно пухкаво палто. Готие се е погрижил да прогони всякаква следа от скука за зимния гардероб през 2012/13.

Stella McCartney




След колекцията вечерни тоалети, които Стела представи на Лондонската седмица на модата, идва ред и на есенно-зимните й предложения, които тя представи в Париж вчера. Типичните за есенните й колекции палта присъстват и тук, но този път в жизнен син цвят, с яка от органза и задължително с асиметричен цип. Мъжките силуети са „преобразувани” в една спортна женственост на свободна кройка панталони и сака. Бродериите при повечето модели са единствения по-различен детайл по изчистения минималистичен дизайн като цяло, а освен наситеното синьо и чернобялото, преобладават също и кафяво, сиво и тук-там фуксия. Не знаем дали мини роклите са инспирирани от предстоящите Олимпийски игри, но определено наподобяват униформа на мажуретки или тенисистки. Спортното настроение се запазва докрай и при удобния еластичен туид и ергономични тъкани из цялата серия модели. Графичността е разчупена от плисетата на мини-роклите. Дори и в този спортен вид колекцията на Стела си остава фина колаборация от мъжко и женско начало, което приключва в желания дизайнерски баланс.

Ще продължаваме да следим протичането на Парижката седмица на модата, затова редовно ни проверявай за още ексклузивни новости оттам.

 


 

More All fashion