Следва

Агнешко с яйчено-лимонов сос

Тествай се! Кампанията HEP HOUR се бори с хепатит С с помощта на известни личности

В рамките на един месец - колкото е официалният срок на кампанията, всеки от нас има възможност да се тества безплатно за хепатит С

Health преди 12 години

Във времена на всякакви зарази профилактиката е най-сигурният ни приятел. Особено в борбата с тежките болести като Хепатит С.
Кампанията HEP HOUR стартира на 11 април като инициатива на двете пациентски организации - Хепасист и Хепактив.

Куп известни личности отделиха от времето си, за да се прегледат. Сред тях са певицата Маги Джанаварова и Мис България 2006 Славена Вътова.
Кампанията е подкрепена и от известни личности от света на спорта - спортните журналисти Камен Алипиев-Кедъра, Иво Райчев и Ники Александров; както и от председателката на БОК Стефка Костадинова, Мария Гроздева, Евгени Иванов, Кубрат Пулев, Елин Топузаков. Като лица на кампанията, редом с половинките си Кубрат и Елин, застават певицата Андреа и дизайнерката Весела Тотева.

В рамките на един месец - колкото е официалният срок на кампанията, всеки от нас има възможност да се тества безплатно за хепатит С. Слоганът на кампанията “Да поставим национален рекорд по отговорност” е призив да се погрижим за здравето си.
И ако за цялата минала година са се тествали едва 9 000 души, нека сега за един месец да бъдат двойно повече, надяват се от двете неправителствени организации. Така ще поставим рекорд на национално ниво: най-голям процент от населението, тествали се за определен период от време.

Ето и вероятни 5 причини да не се изследваш:
Страхуваш се от вземане на кръв.
Ще боли.
Предпочиташ да не знаеш, ако си болен.
Точно на теб няма да се случи.
Нямаш време.

А ето и няколко основателни причини да го направиш:
Нужна е само една капка кръв от пръста.
Няма никаква болка.
Ако се установи на време, болестта е напълно лечима.
Може да се случи на всеки - рискови са всички, които се подлагат на стоматологични интервенции, татуиране, пиърсинг, маникюр, педикюр.
Трябва ти максимум един час, за да отидеш до лабораторията, да се тестваш и после да се върнеш към обичайните си задължения.
Тествайки себе си, показваш отговорност както съм собственото здраве, така и към здравето на близките си.
Помагаш в опита да се преборим с тежката международна статистика “На Балканите има много хепатит”.
Когато си достатъчно самоинициативен и активен, можеш да станеш част от промяната в здравното статукво.
Профилактичните прегледи и изследвания най-сетне ще се превърнат в рутина за теб.

Време е да поставим здравето си на първо място, затова нека участваме в инициативата. Не е трудно, включи се!

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.