Следва

Кирстен Дънст в светлините на прожекторите

Върни времето назад с изложба "Wild Life"

Wild Life е компилация от принтове дигитален печат и скулптура-инсталация

Events преди 11 години

Искало ли ти се е да се върнеш назад в детството? Да преживееш отново тази вълшебна магия? Вече имаш шанса за това с една необикновена изложба, при която всичко е различно.

Изложбата Wild Life е компилация от принтове дигитален печат и скулптура-инсталация, създадени специално за „Склада“ в началото на март, с единствената цел „да добавят необикновен чар в едно красиво пространство. Да усмихват. Да намират отражение във всеки. Да създават истории. Да раздвижват. Да доминират и да разсейват.“

Създателката на този приказен проект Татяна Недялкова, която заедно с партньора си Шон, създаде през 2008-а една от най-запомнящите си и продуктивни градски галерии в София Octopus Industries, се завръща към любимата си тема.


Може ли човек да съществува в динамична градска среда така свободно и поетично, какъвто е създаден да бъде, дали лудешкия ритъм на ежедневието не обърква вътрешния ни модел на ориентация и не ни превръща в изпълнителни на предначертани от други хора реалности. В стилистиката на неудобните въпроси, които задава гениалният Чарли Чаплин в „Модерни времена“, и Татяна търси отговорите между стрелките на времето и машинизираното ни ежедневие.

„И за Таня, и за посетителите на „Склада“ това ще е невероятен шанс да изобретят свои собствени реалности. Защото това, което губим в съвременния свят, е именно тази човешка способност да бъдем създателите на собствените си светове и реалности. Мисля че креативният характер на човешката природа – да вижда и да открива света по нов начин, с нов поглед и дори с ново сърце, ни превръща в необикновени герои на ежедневието!“, разкрива артистичният свят на Таня, както я наричат най-близките й приятели, партньорът й Шон.

31-годишната художничка има сериозен опит в смяната на роли във филма на живота си. Официално завършва два от най-престижните колежи в Европа - Darlington College of Art и Chelsea College of Arts and Design, живее между София и Брайтън с временни, но необходими спирки в Лондон заради градската и културна динамика. Но, ако я попитате коя е Татяна Недялкова, ще отговори в духа на Пипи-дългото чорапче: „художник, дизайнер, любител градинар, easyjet пътник, магазинер за кратко, човек осъществяващ редовно пътуването Лондон - София в късен час, рядък плувец и аматьор животновъд.“

Изложбата Wild Life се открива в „Склада“ на 10 април, 19 часа и е отворена за посетители до 19-и април.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.