Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Editors' choice: Кой как ще се облече на бала до 1000 лева

Направихме си експеримент. Определихме 1000 лева бюджет, в които наложихме на на всеки от редакторите на...

Shopping преди 12 години

Направихме си експеримент. Определихме 1000 лева бюджет, в които наложихме на всеки от редакторите на ViewSofia условието да се вмести, за перфектната абитуриентска визия. В резултатите от проведената анкета, която публикувахме по-рано, стана ясно, че предпочитанията на младите хора клонят към дългите и секси рокли, но и ние имаме добра алтернатива.

От днес до петък четирима от редакторите в екипа ще показват своята визия и лична интерпретация на този малък празник в няколко ключови артикула, които няма да надвишават гореспоменатата сума.

Ето какво бихме носили днес, ако бяхме на 19.

Гергана

Твърдо заемам позицията, че на бала трябва да си секси. На 19 имаш всичко, което няма да имаш на 30 - тяло и лице, което не се нуждае от нищо друго, освен от емоция и невидим грим, подчертаващ очарованието на младостта.

Точно затова моята отправна точка е коктейлна визия с мини едноцветна рокля и златни аксесоари, които едновременно да носят разкоша на бала, но без да го правят натруфен.

Роклята лесно става офисен или вечерен вариант, а обувките избирам да са по-евтини, но ефектни, предвид голямата вероятност да бъдат унищожени от танци. Затова пък клъчът е скъп и единствен той остава само за специални случаи. Бижутата свеждам до абсолютния минимум, само гривна за лек цветен акцент.

В галерията горе е моето видение на 19 за общата сума от 769 лева, а останалите 231 разпределям за посещение при козметик за щателно почистване на кожата на лицето и хубав маникюр и педикюр, естествено.

И тъй като не напразно я нарекох коктейлна, кралско синьото и златното вървят с класическо сухо мартини.

А ето как да си го направиш не по класическия начин, според книгата "501 коктейла, които трябва да опиташ" на издателство "Книгомания":

Коктейл Франклин

1/2 част сух вермут
3 части леденостуден джин
2 зелени маслини или лимонова кора за украса

Сипи вeрмута в изстудената чаша за мартини и я разклати така, че течността да покрие цялата й вътрешна повърхност, след което изхвърли остатъка. Сипи в чашата леденостудения джин и украси с маслините или лимоновата кора.
 

More Shopping