Следва

Джоан Смолс с буйна коса и секси шорти в американския Vogue

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Зареждащата сесия в майския брой на американския Vogue показва Джоан Смолс в поредица от фотоси, пълни с ...

All fashion преди 11 години

Макси коса, мини шорти във Vogue USA

Косата или шортите? И косата, и шортите!

Зареждащата сесия в майския брой на американския Vogue показва Джоан Смолс в поредица от фотоси, пълни с палави усмивки, чупки в кръста и кълбо от зашеметяваща коса, която, волно или не, но по-скоро волно, се превръща в магията и фокуса на тази сесия, иначе посветена на най-горещия от горещите трендове този сезон - шортите.

Аксесоарите по модела, в т.ч. гривни, обици, колиета, колани и диадеми са на Prada, останалото - а най-разнообразни А-клас марки, а всичко това - заснето превъзходно от Стивън Мейзъл. 

Виж още тук>>

Страхотна колекция на австралийския лейбъл Aje





Божествена, може би най-добрата в частта й с вечерните дрехи колекция от Седмицата на модата Пролет/Лято 2012 в Австралия, която приключи в петък. Лейбълът е Aje, създаден почти на шега от две приятелки от детинство, който вече има редица фенове по света, най-показателното име сред които е Кейт Мос. 



Изключително сложни, но ненатрапчиви, а нежни и фантастично красиви дантели и дантелени материи, ушити на рокли, ансамбли в две части и мини дължини и в разнообразни изящни цветове. И всичко това комбинирано с ниски кубинки с разпасани връзки. 

Дизайнерски избор, който страшно ни хареса, вдъхнови ни и ни приши като пайет към скъпоценна тъкан към таланта и произведенията на Aje. Искаме ги в гардероба, веднага! 

Виж цялата колекция на австралийците тук>>

Африканската колекция на ASOS



Традиционната вече за интеренет магазина Asos африканска колекция и този път си заслужава всеки цент, който ще вложим в нея, ако решим да си купим нещо от малко над десетината предложения. Първо, защото са изработени фино, красиво и в традициите на африканското текстилно изкуство. Второ, защото са модерни и напълно в традициите на сезона, което не ги прави еднодневки в никакъв случай.



И трето, защото са на перфектни цени. Харесваме особено много ризата-рокля в бяло на зебри, късите шорти в различни разцветки и парката в сиво и жълто, но принципно харесваме цялата колекция. Както и идеята за нея, а също и целите, които постига.

Раф Симънс за i-D magazine



От прекрасната корица на летния брой на i-D magazine наднича Раф Симънс, който се предвижда да направи дебюта си за модна къща Диор този юли с колекция от-кутюр.

Синьото око на Раф наднича изпод гъсталак от черно-бели цветя и обещава много. Ужасно красива снимка, дело на Вили Вандерпере.



И още в броя - браменната Джулия Рестойн Ройтфелд, стилизирана от майка си и снимана от Марио Соренти. Ето това е работа, свършена с много, много вкус.

Prada пусна колекция емблематични чанти от изминали сезони



Силният италиански лейбъл, собственост на едноименната компания, една от най-печелившите в модата, дори и по време на световна финансова криза, пусна в продажба специална колекция чанти по емблематични модели на марката от изминали сезони. Серията включва няколко дизайнерски артикула от 1991 до 2005-та година.

Сред тях са докторската чанта, която днес отново обожаваме, чантите от сатен, особена заслуга на Миуча Прада, цветната мини чанта и все фетиши, които сме виждали в ръцете на големи звезди и много богати жени.

Цялата колекция за съжаление не може да се пипне никъде другаде, освен в три от най-големите бутици на лейбъла в Ню Йорк, и, Слава Богу, защото цените им също са специални - модел от 2005-та струва близо 3000 долара. Ама как да им устоиш!?

Харесваме страшно идеята да се правят подобни ретроспекции, които, ако не успеем да си купим, са чудесен начин да погледнем в исторически план как и колко се е променила модата през определени десетилетия.

Виж някои от великолепните винтидж чанти с цени тук>>

More All fashion