Следва

Да си припомним: Диетата на ViewSofia: Режим с яйца и цитрусови плодове

Readers' Profile: Биляна Георгиева-Тодорова за изграждането на стила, любовта към дрехите и други приятни неща

Ако трябва да обясним същността й, то ще кажем, че тя е от онези харизматични и чаровни хора, които действат отвътре навън. Първо се захласваш по тях и не можеш да спреш да ги гледаш, а след това успяват дори да те усмихнат...

All About Life преди 11 години

Ако трябва да обясним същността й, то ще кажем, че тя е от онези харизматични и чаровни хора, които действат отвътре навън. Първо се захласваш по тях и не можеш да спреш да ги гледаш, а след това успяват дори да те усмихнат.
Ако трябва да обясним личността й обаче, можем да говорим много повече, защото Биляна Георгиева - Тодорова или както всички я наричат - Биба, е от онези многофункционални жени, които могат да служат за доказателство, че дамите наистина са по-добри в извършването на няколко дейности едновременно.

Биба е редактор специални проекти в сп. GRAZIA от седем години и в сп. OK от пет. През 2000 г. тя започва работа в Дарик радио в предаването на Ники Кънчев "Купон на изток от рая", а по-късно води и предаванията "Без граници" и "Джамборе", което съществува и до днес. 

Освен всичко това красавицата е съпруга, майка на три-годишно момченце, има уникален дом, в който се влюбихме още на прага, и много, много хубава жена! Надникнахме в него, разровихме се в гардероба й и си поговорихме за пътя към изграждането на стила, любовта към дрехите и още много приятни неща...

V.S.Имаш прекрасен дом, Биляна, един от най-симпатичните, които сме виждали напоследък, но все пак успяваш ли да събереш всичките си дрехи в него?

Биба: Не. Тук са само част, зимните ми дрехи са прибрани на друго място в момента, а тук се разполагам в един трикрилен гардероб.

V.S. В който преобладава...

Биба: Черното. Не знам защо, това дори не ми е любимият цвят.

V.S. Как определяш стила си?

Биба: Нямам определен стил. Имам всякакви дрехи.


Златните са сватбените обувки на Биба, червените са подарък от леля й, зелените от свекърва й, а тези с платформата майка й и ги носи от САЩ.



V.S. А обувки...

Биба: Също имам всякакви. И ниски, и високи, но при всички случаи те също са страшно много, защото това е нещото, което най-вече обичам да си купувам.

V.S. Кое е нещото, на което не обръщаш тогава чак такова внимание?

Биба: Ами на чантите. Аз имам 3-4 чанти, които понякога дори не се връзват с останалите ми неща. За мен е важно обаче само това - в една чанта да мога да събера всичко: от крем за лице и тефтер до лаптоп. Наскоро дори майка ми ми се скара затова, че не бях съчетала чантата с нищо друго по себе си.

V.S. Тя ли е твоят моден съдник?
Биба: Всъщност е баща ми. Той много е повлиял на стила ми. Дори сега, когато си изсветлих косата, той дойде и ми каза, че изобщо не ме харесва с новия цвят. Надявам се вече да е свикнал с промяната ми.

V.S. Ние те харесваме с този цвят. Всъщност и с предишния, защото ти си много хубава. Често ли получаваш предложения да се снимаш?

Биба: Снимам се от време на време, но главно позирам за мои приятели. Например, последно се снимах за фризьора Жоро Петков, а миналата година пък снимах за Весето Тотева. Но не мога да кажа, че това ми е хоби, наистина го правя само на приятелска основа. Просто на тях понякога им е по-лесно да се обадят на мен. Жоро, ако трябва да ходи да показва някаква прическа ми звъни и ме уведомява. Например „Хайде да ходим при Гала в „На кафе“" и аз тръгвам.

V.S. С такъв приятел често ли си сменяш прическите?
Биба: Не толкова често, но много държа да кажа друго! При мен всичко започва от косата. Когато трябва да избирам с какво да се облека, отивам на фризьор, правя си прическа и тогава решавам какво ще е то. Не, че това ми е най-важно, но така някак ми е по-лесен избора.

V.S. Имаш ли си любимци сред родните дизайнери? Спомена Весела Тотева...
Биба: Харесвам българските дизайнери, които правят нещо, не харесвам българските дизайнери, които не правят нищо. Харесвам новата колекция на Knapp, харесвам страшно много бутик „Evis“, където винаги, когато не знам какво да облека се озовавам, харесвам още София Борисова, Невена, но всички тези изброени дизайнери са все хора, които не спират да работят, правят колекции и са достъпни за хората. Те не произвеждат само дрехи, а се опитват и да ги покажат. Според мен това е начинът.

V.S. A други любими марки имаш ли?

Биба: Още от едно време харесвам Dsquared, но нямам марка или дизайнер, на които сляпо да купувам всичко. Не съм такава. Например на мен сватбената ми рокля е от едно ревю пролет/лято 2005 г. на Роберто Кавали, а аз се омъжих 4 години по-късно. И понеже нямаше как да си я купя, свалих модела на роклята, занесох го на една шивачка и тя ми я направи абсолютно същата.


Полата вляво е Dolce & Gabbana, която в първоначалния си вид е била няколко номера по-голяма от сега, а страхотното яке вдясно е dsquared2 и е подарък от баща й.
 

V.S. Това ли е роклята, която винаги ще помниш?
Биба: Всъщност не. Може би абитуриентската ми рокля е тази, която си обичам най-много. Нея съм си я купувала от Рим. Обикалях с майка ми и баща ми магазините 3 дена и не си харесвах абсолютно нищо. Накрая ми писна и влязох в един магазин на Ferre и си купих един потник на дупки. То е рокля-потник. После си взех и едни кубинки и това беше тоалетът, с който се появих на завършването ми. Не че съм била някакъв бунтар, но тогава наистина предпочитах да ми е по-удобно.

V.S. Все пак това е доста смела визия за преди 10 години?

Биба: Аз съм приятелка със Слав, Вайо и Васко Германов сигурно повече от 13 години и някак си израснах покрай тях. Общо взето изкарахме нашата младост заедно и стартирахме заедно нашата професионална кариера. Истината е, че всъщност те допринесоха за моя стил страшно много. Тогава те много ме тласкаха към по-екстравагантния стил, докато пък сега Жоро (бел.ред. Жоро Петков) иска да ме направи по-женствена и по-елегантна.

V.S. Дантелената рокля, с която си облечена днес наистина ти стои много романтично и женствено. И понеже това е лятото на дантелата, не можем да не те попитаме откъде се сдоби с това съкровище?

Биба: Подарък ми е за рожденния ден от една млада дизайнерка - Христина Ангелова.


Биба е облечена в прекрасна дантелената рокля, която й е подарък от младата дизайнерка - Христина Ангелова. 

V.S. А иначе как си се разхождаш вкъщи?

Биба: По бял потник и анцуг. Трябва да ми е удобно, защото постоянно тичам след детето.

V.S. Кажи ни нещо за него. Как се казва, на колко е?

Биба: Казва се Анастас и е кръстен на баща ми. На 3 годинки е.

V.S. Интересно ни е как го обличаш него?

Биба: Опитвам се да го обличам добре, но искам да кажа, че детските дрехи са ужасни. Търсила съм чисто бял тишърт без никакви щампи, надписи и да не е с шпиц деколте някъде около година. Просто не мога да разбера какво си мислят като правят дрехи за деца. Те не могат ли да бъдат най-обикновени и нормални?

V.S. Да се върнем на теб обаче, кажи ни какви аксесоари предпочиташ да носиш?

Биба: Много обичам мъжки часовници и гривни. Пръстени обаче не нося и имам 1-2 само. Обеци също не харесвам.


 

V.S. А татуировки имаш ли?
Биба: Имам 6 татуировки. Двете с мама имаме едни и същи лотоси на краката, с баща ми също имаме едни и същи татуси, а пък със съпругът ми сме си татуирали буквите. Останалите не са толкова специални.

 
Биба е от хората, които обожават дрехите си и много трудно се разделя с тях!

V.S. Какво ще кажеш за секънд хенд магазините?
Биба: Пазарувам от тях постоянно. Любимият ми магазин е един, който се намира на Сточна гара. Даже съвсем скоро на рожденния ден на Гого Лозанов бях облечена в една червена пола и се засякохме с Мира Лазарова, която я посочи и каза „тази е от секънд хенда“ на Сточна гара.

 

Вляво е роклята-потник Ferre, с която Биляна се появява на бала си, а вдясно е любимата й червена дантелена пола, находка от second hand.

Но за мен този тип пазаруване е огромно забавление. Зимата обаче е малко кошмарно, защото всички са болни. И любимата история на моите познати е, че аз ходя в секънд хендовете през зимата с маска на лицето. Все пак имам малко детенце и не мога да си позволя да му пренеса някакви микроби.


Роклята вляво Versace за H&M й е подарък от фризьорa Жоро Петков и Теди Велинова, която те купуват от Солун, защото много харесват, но тя става само на Биляна. Роклята вдясно е отново уникална находка, която Биба намира в любимия си second hand.
 

V.S. Май много обичаш дрехите си...
Биба: Да, много. Пазя си ги страшно много и не обичам да ги раздавам. Има дрехи, които изобщо не нося, но и тях си ги държа в гардероба.

Въпреки това от време на време дарявам дрехи на домове. Миналата година официалните ми рокли, които няма да обличам вече, ги дарих на абитуриенти, които нямат големни възможности. Но и това цялото нещо с даряването е много сложно...


Роклята е  от бутика на Димка Шаламанова - Evis, с която Биба се появява на сватбата на Весела Тотева и Елин Топузаков.

V.S. Ние няма да ти взимаме нищо и те оставяме да се порадваш на роклите си. Благодарим ти, че ни ги показа!
Биба: И аз ви благодаря!

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.