Следва

Ден Х: Спечели ПРИЧЕСКА (подстригване и сешоар) от Stephan

Здравословни четива - 5 книги за храненето, които е полезно да прочетеш

Здравето не е само физическото благосъстояние на тялото, то включва и нашето емоционално и духовно състояние...

Health преди 11 години

Здравето не е само физическото благосъстояние на тялото, то включва и нашето емоционално и духовно състояние постигнато чрез хранене, движение, общуване, секс, медитация и т.н. За да достигнем тази хармония със себе си и да я поддържаме се иска търпение и време, иска се постоянство. Това са неща, които се учат и с времето стават все по-лесни за правене, но как да започнем?! Как да решим, че е време да помислим за така нареченият здравословен начин на живот, как да се научим да мислим позитивно, да се усмихваме и да приемаме алтернативната медицина, като ефективна?

Всъщност истината е, че на пазара вече има много книги, които биха могли да ни помогнат за това. Всъщност и ние самите сме притежатели на някои от тяй и затова надникнахме в нашата библиотека, за да видим какво крие тя и направихме тази селекция от 5 настолни книги за здравословен живот, които са в състояние да поддържат тялото ни в оптимална форма. Вижте кои са те:

Ипократис Пападимитракос – Ипология на храненето; за диетите, за душата и проблема с килограмите

Авторът на това четиво ни предлага подробни и в същото време прости отговори на тема, която най-силно вълнува повечето дами/жени, а именно килограмите.

Как да се отървете от излишните килограми и как да се научите чрез хранене да поддържате желаната от вас фигура.

Освен задълбочени обяснение за това какво представлява процесът на хранене, кое да ядем и от какво да се въздържаме, авторът предлага на читателите си да опитат неговата поетапна програма за промяна на хранителния режим.

Издателство Enthusiast, 12 лв. 






Ърл Миндъл – Библия на витамините

Ърл Миндел разполага зад гърба си с над 45 книги и публикации на здравна тематика.

Проповедник на превантивна медицина и хомеопат по образование, Миндел набляга на важността за правилен подбор на хранителен режим. „Библия на витамините” е задължително четиво за всеки човек взел решение да води здравословен живот.

Издателство Кибеа, 16 лв. 










Д-р Ришар Беливо и д-р Дьони Женгра – Храни срещу рака


Д-р Беливо и д-р Женгра ни въвеждат в една доста наболяла напоследък тема, а именно „Храни срещу рака”. Освен практични съвети относно полезните свойства на някои храни книгата съдържа и подробно обяснение за причинителите на онкозаболяванията.

Издателство Colibrit, 5 лв.
 
 

 

 
 

 

 

 

 

Патрик Холфорд и Джером Бърн – „Как да се лекуваме с храна, живот без лекарства”

От заглавието става ясно, че основният фокус на книгата е храната като форма на лечение при определени заболявания.

Авторите правят подробен анализ базиран на дългогодишни медицински проучвания за страничните ефекти на най-предписваните лекарства и как съответно да ги заменим, когато се борим с диабета, хормоналния дисбаланс или астмата.

Ако сте противници на идеята за поглъщане на шепи лекарства и търсите по-здравословна алтернатива, то определено това четиво ще Ви допадне.
 
Издателство Enthusiast, 18 лв.
 

 

 

Свами Вишну Девананда – Пълно Ръководство по Йога

Здравословното хранене е само един от аспектите на пълноценния живот.

Това, което често съпътства даден хранителен режим е физическата подготовка.

Йогата в това отношение има за цел нещо повече, с изпълняването на определени асани Вие не само ще работите за тонус на тялото но и за душевен релакс.

Издателство Enthusiast, 18 лв.



 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.