Следва

Лео принтът - градският любимец

80 винтидж бижута Chanel в онлайн разпродажба. Поводът - 129-годишнината от рождението на Мадмоазел

Малко преди началото на 20-те години на миналия век Шанел облича вълнения пуловер на своя любим и решава...

All fashion преди 11 години

„Луксът означава комфорт”, е казала някога великата Коко Шанел, и всичко, което е създавала, е било следствие от тази вечна истина.

Малко преди началото на 20-те години на миналия век Шанел облича вълнения пуловер на своя любим и решава да започне да създава дрехи от тази материя, немислима за дамския гардероб тогава. По-късно същата съдба предстои и на палтото от камилска вълна, след което й хрумва да създаде палта и якета с кройки, даващи свобода на движение (и, разбира се, цветът camel се превърнал в емблематичен за Chanel).



Всичко, до което се е докосвала тази жена през годините, се е превръщало в мода.

Вчера, 19 август, се навършиха 129 години от рождението й и именно в нейна чест 1stdibs (едно място селектирало най-красивите неща в света на модата и дизайна) и декораторът Дъглас Роусин представят капсулирана колекция и онлайн разпродажба на луксозните бижута на Chanel от 60-те години на миналия век до 2008 г.

80-те дизайнерски артикула са събирани в продължение на три години от Барбара Роусин, и в тях влизат емблематичните бижута с изкуствени перли и цветни камъни, които Мадмоазел не се притеснявала да носи.

„Да накараш една жена да носи бижута само от истински скъпоценни камъни и благородни метали е същото като да я накараш да се накичи с истински цветя, вместо да облече рокля с цветен принт. След няколко часа цветята ще увехнат, а целта на бижутата не е да накарат една жена да изглежда богата, а да я направят красива.”

Всички прелестни винтидж украшения можеш да видиш тук, а в галерията горе избрахме 15 от най-красивите, които носят много от силния дух и характера на Шанел.
 

More All fashion