Следва

Anna Dello Russo for H&M - Цялата колекция

London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи

Ние харесахме точно 5 модела, разнородни, но обединени от... 

All fashion преди 11 години

18 дефилета и пърформанси в парвия ден на Лондонската седмица на модата, следвани от 19 за днес, събота.

Най-натовареният график на подобно събитие превърна Лондон в кошер, гъмжащ от талант, великолепие, показност, богатство и уникални дизайнери.

В столицата се усеща приповдигнатия дух от двете Олимпиади, усещането е за експанзия, възродена смелост и твърде оптимистични надежди за бъдещето на бранша.

Това е и което чакаме от поне няколко сезона, въздуха в най-важното средище на класен фешън в света да замирише на възродени надежди.

Извън това, което следим на живо от един от 3-те основни пункта на провеждане на ревютата, в Лондон се случват около 5 съпътстващи събития всеки час, от които уникалната по обема си изложбена, или търговска, част, в която се правят уговорките за закупуване на колекциите Пролет/Лято 2013, и още презентации, работни обеди, пресконференции.

Превъзходна организация и невъобразимо количество хора от цял свят, в една очароваща вихрушка от красота.

В първия ден, в самото начало, още от 9 сутринта, в Courtyard show space, започнаха двамата симпатяги отAntoni&Alison.







В 12-минутното дефиле преобладаваше детско-дамското внушение, главно на рокли с дължина до коляното, доста забелязващи се, силни принтове, някъде на ръба между художественото и инфантилното. Надали бихме сложили рокля като тези идното лято, но пък дуото имаше предимството на първия в Лондон и това определено му пасна добре - обра овации и симпатии.







Втори за деня показа дрехите си Фьодор Галан - доста странна колекция, стартирала много силно с прекрасни турскосини рокли и ансамбли, преминала през странни рокли в светлосиньо и ламе и достигнала на финала до дрехи с цвят на есенни листа.

Fyodor Galan остави общото усещане за промъкнал се някъде между скиците, кутиите с ножици и топовете плат хаос.





Caroline Charles представи много пъстра плажно-курортна колекция, с някои приятни градски ансамбли в края. Нищо ново, нищо кой знае колко различно, обаче много цветно и с очарователно усмихващи се модели, които "направиха" шоуто.







След нея друга авторка - Zoe Jordan насити залата в Woldorf Hilton с розово, корал и светлосиньо в една непретенциозна, но добре изпълнена, много лятна колекция.







От показаното до обяд, най-много харесахме следващата поред колекция - ултраженствена, богата на цвят, драперии и скъп плат - тази на Maria Crachvogel. Наситени нюанси, твърде добри кройки, женственост, лукс, изобщо прекрасни рокли с вариращи дължини, извънредно подходящи за специални събития /дългите рокли от принтирани коприна, или белите тоалети/, но и за деня - ансамблите от два кореспондириащи цвята, черно-бяло или тези с поли-панталони.





Веднага след Мария, в 2 следобед, благодарeние на колекцията от само 17 тоалета на американката, ситуирана от 12 години в Лондон Corrie Nielsen, се сблъскахме челно, в най-добрия смисъл на думата обаче, с комбинацията мода-изкуство. Моделите бяха част от цялата картина на майсторство, фантазия и риск - перфектната за света на модата комбинация, за която отдавна бяхме зажаднели. Шантави кройки, неносими /или почти/, но извънредно забележими силуети, превъзходно премислени аксесоари, прически и грим.







Извънредно силно в първия ден на маратона ни впечатли колекцията на Willow на дизайнерката Лорейн Абела, а основната причина е, че всяка от паказаните дрехи поискахме да имаме веднага, там, на мига. Монохромни ансамбли, съчетани с любимите ни от вече много сезони високи сандали с връзки, кожа, коприна и силуети, които обожаваме - обем в гарната част, тесни клинове, елегантни мини дължини.







За Бора Аксу, турчинът, когото от години следим с удоволствие, можем отново да кажем, че е постигнал пълнокръвие и завършеност в поредната колекция, която показва на лондонска сцена. Забележителни творения, доста сложни, доста утежнени с елементи, аксесоари и цвят, но при все това интересни, майсторски, различни. Сериозен успех за Bora Aksu.







Jean-Pierre Braganza, роденият в Канада дипломант от Central Saint Martins, отново със силна колекция, основана на превъзходно замислени като кройка туники, гащеризони, панталони и блузи, предимно в черно, бяло и графично. Строга, но секси и качествена колекция на Жан-Пиер.


Sass&Bide


Eley Kishimoto


Felder Felder


KTZ

След него в първия ден показаха колекции Пролет/Лято 2012 още Sass&Bide, Eley&Kishimoto, Felder Felder, KTZ.

Очаквайте материалите ни от Лондонската седмица на модата, чийто старт вчера обещава ескалиращ възторг и много силни участия до финала във вторник.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 


 

More All fashion