Следва

LFW: Sister by Sibling, или за модата с чувство за хумор

London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден втори - Следобедът

С днешна дата вече от 3 сезона и половина самостоятелен на голямата модна сцена, канадецът по произход Тод...

All fashion преди 11 години

Todd Lynn получаваше повече от добри атестации от специалистите още по времето, когато бе ангажиран след дипломирането си от Central Saint Martin в централата на Roland Mouret.

С днешна дата вече от 3 сезона и половина самостоятелен на голямата модна сцена, канадецът по произход Тод се придържа към избрания стил - обрана, класна мода с централна роля на Негово величество детайла, пестелива цветова палитра и категорична практичност.

Показаното за идните пролет и лято не се различава от избраната линия, като привлича с изящни цветове, чувство за удобство, но и безпогрешна елегантност.

Да вземем сафари саката /изключителни/, роклите, страхотно женствени без ръкав, меките широки колани и перфектно скроените панталони.

Тод Лин сякаш гали и подканва да избереш дрехите му и подсъзнателно обещава, че избор като този е повече от правилен.

Marques & Almeida



Португалската двойка се запознава в модния колеж CITEX в Португалия, откъдето се дипломира през 2007. Две години по-късно се местят в Лондон, където последователно работят за Vivienne Westwood / Anglomania (Марта Mаркес) и Preen ( ПаолоAлмейда). Същата година записват магистратури в Central Saint Martins и започват работа като дуо. 





Колекцията, показана вчера, се придържа плътно към концепцията на бранда - лежерни, обемни, лесни за носене неща, от които най-силно ни захласна свръхобемният свръхбял пуловер в съчетание с полупрозрачна асиметрична бяла пола в самия край на твърде приятното ревю.

John Rocha









Tенденцията, все по-силно промъкваща се за идния сезон - един цвят от глава до пети, намери достойно място в елегантната, леко кукленска, но много красива, много романтична колекция на John Rocha. Жълто, розово, бежово, бяло в цялостни ансамбли от пищни, сложно изработени материи, скроени нежно, често с широки деколтета без презрамки /любимо лятно усещане ала корсет/, издържани монохромно, или почти, от шапката до сандалите.

Изключителни черни тоалети, от такива с напълно изчистен силует до такива с насложени пропорции по дължината и като обем, включително супер интересни заигравки с кринолина като форма.

House of Holland







Следобедът се проведе и силно, типично за Хенри Холанд ревю, изтъкано от цвят, шарки, акценти и хрумки за House of Holland. Безпогрешен според нас усет за жизнерадост в модата, за младост, за палавост и лекота, които изглеждат по-лесни за постигане, отколкото де факто са.
 
Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 



Oще новини от седмицата на модата в Лондон: 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
LFW: Вторият живот на рязаната дантела
Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013

More All fashion