Следва

Коко Роча от Андреас Сьодин за Interview Русия, септември 2012

London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Следобедът

Великолепна и сдържана колекция от възпитаника на Central Central Saint Martins - британският дизайнер с...

All fashion преди 11 години

Великолепна и сдържана колекция от възпитаника на Central Central Saint Martins - британският дизайнер с грузински корени Давид Кома - очарова гостите във втората част на понеделник - най-силният моден ден от Londonn Fashion Week, по наши наблюдения.

Кома е известен със своите оригинални материи и кройки и този път не изневерява на амплоато си в едни много женствени, много красиви модели, вдъхновени от спорта, по-конкретно от тениса.

И все пак, дизайнерът успява да запази уникалния си стил чрез наслояване, ясни линии, геометрични щампи и силни силуети.

Черно, изумрудено зелено, бяло, синьо и оранжево са в основата на цветовата палитра, а секси мини дължините са отправна точка в лятната колекция на David Koma.

Christian Blanken



След Кома дойде и ревюто на Christian Blanken - един дизайнер с по-скоро скандинавски почерк, от чиято работа, включваща най-вече широки рокли, деконструктивни ризи, къси панталони и прозрачни топове, харесахме страшно много роклята тип блейзер.

Erdem







Сладкият понеделник, тръгнал от бонбонените нюанси на Кристофър Кейн, продължи и следобед с доста приятните за окото цветове при един от царете на принтовете - Erdem. Портокал, лимон и розов грейпфрут се редуваха в менюто на дизайнера, към което за разкош бе добавен и змийският принт.

Дантела и плетени на една кука детайли, цветя, малки мъниста и неонови акценти се преплитаха с плодовите цветове в красиви модели рокли, поли молив или разкроени такива.

И там - на първи ред, пак гледаше под безкомпромисния бретон госпожа Ана Уинтур!

Louise Gray - тази сладка, сладка британка, която направи няколко колекции в колаборация с Topshop, показа отново смелост и чувство за хумор на лъскавия подиум.





Принтове до главозамайване в типичен клоунски стил пренасищаха с емоция и положителен заряд цялата публика.

Изненада ни много Burberry Prorsum в този ден на безкрайно интересни ревюта.







Колекцията на Кристофър Бейли (отново забележителен британец) за английския бранд се оказа по-модерна от очакваното. Емблематичният шлифер (тренчкот) бе интерпретиран в толкова различни версии, че на места почти не успявахме да го разпознаем - от много късо, подобно на пелерина наметало, през такова до кръста, пристегнато с колан, до дълги и тесни като рокли тренчове.

 

А палитрата от цветове бе необятна и все в металически нюанси. И ако това не е новата силна пролетна тенденция…

Ефекти върху плата и сложни конструкции на дрехата имаше също и при другия изтъкнат лондонски лейбъл Giles, за който предизвикателство в колекция пролет-лято 2013 се оказва кожата.











Срязана така, че да образува принт върху голата плът, ефектните рокли от кожа ще останат в съзнанието на всеки с добрия си дизайн.

Тук бяха и характерните за марката лебеди - емблема и честа щампа при Giles, както и типични от котюр рокли. А сред моделите наблюдавахме истинско звездно присъствие - Кара Деливайн, Еди Кембъл, Даутцен Крус и Магдалена Фраковяк се разпознаваха сред красивите манекенки.

За разлика от разкоша при Giles, сурови, почти аскетични са моделите на JW Anderson, при когото винаги има леко преминаване от шокиращото към твърде приемливото и дори красивото и минималистичното и то в една колекция. А цветовете са меки, спокойни и релаксиращи.





Отново силен в изненадите, модел след модел, Андесрoн ту ни убеждава в дизайна си, ту ни отблъсква, но това е много характерно за него. Ние нямаме нищо против панталоните в мъжко райе и онези странни на вид сака от същата материя, но може би за другите неща от колекция пролет-лято 2013 все още не сме готови съвсем.

Виж колекцията на JW Anderson за Topshop>>

Osman 







Изключително красив пък бе Osman в пролетните си интерпретации, залагайки на color block похвата, лъскавите материи, ярките цветове и геометричните кройки.

LFW приключи официално вчера, бъди в очакване на разбора от последния ден, както и обобщение на целия пролетен сезон в британската столица. 

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 



Oще новини от седмицата на модата в Лондон: 

London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
LFW: Вторият живот на рязаната дантела
Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден втори - Следобедът
LFW: Sister by Sibling, или за модата с чувство за хумор 
LFW: Да или Не - очната линия под клепача при Marios Schwab и Unconditional
Директно от London Fashion Week - Vivienne Westwood Red Label Пролет/Лято 2013
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Преди обед
Забелязахме: LFW - Прелестни боти Christian Louboutin в шоуто на Mary Katrantzou Пролет/Лято 2013

More All fashion