Следва

Какво ново: Кристина Милева е новото лице на Cinzia Rocca

London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Последният ден

А новините от Лондон не свършват с последния моден ден там, а продължвата да идват днес и утре на страниците на ViewSofia. Не спирай да четеш...

All fashion преди 11 години

Великолепно ухание на английска провинциална градина се носи от цялата колекция на Mulberry, показана сутринта във вторник, последният ден от седмицата на модата в Лондон.



За колекцията си креативният директор на много британската марка Ема Хил, облечена в тесни джинси, бежов кожен топ и леопардови високи класически обувки (зашеметяващо шик), обяснява, че е вложила силна доза романтика в изработването на моделите, щампите и цветовете.

Пред очите на най-големите си фенове - Кейт Мос, Алекса Чънг и Лана дел Рей, Mulberry показа 40 великолепни модела за пролет/лято 2013, които започнаха с цели кожени ансамбли в приятен карамелен цвят, минаха през комбинации на кожата със сака от щампована коприна, като при японските кимона, панталони от сатен, през сладоледени аутфити в млечни цветове в седемдесетарските кройки, до гащеризони и цели костюми в принтове.



Чудесна, направо прекрасна работа на Хил, за което я аплодираме силно!

Друг силен британски дизайнер, Roksanda Ilincic, представител на новото поколение творци в Англия, макар и с румънски корени, показа една типична за нея леко старовремска, може би и малко старомодна колекция, в странни цветови комбинации, които откровено признаваме, че никога не бихме сложили.





Като например цвят мандарина с бяло, черно и пепел от рози в графично поп-арт оформление. Но пък красивият тъмносин костюм от тафта веднага ни спечели.

Като споменахме мандарина, британците определено имат влечение към цитрусовите нюанси в колекциите си за следващата пролет. Simone Rocha също влиза в тази група, показвала ни до миналата есен много изчистени, даже сурови колекция, а днес вече намираме дори някои твърде женствени детайли в нейното творчество.









В пролет/лято 2013 дъщерята на Джон Роча залага на подходящите за сезона материи, като тази, вдъхновена от спортните костюми - на дупки.



От бялото пък плавно Симон преминава в жълто, оранж, лек крем или кафе с мляко, а между тях се прокрадва и фантастичен футуристичен костюм в златна кожа.

Колекция спектакъл направи Meadham Kirchhoff, събрал образите на Мери Попинс и Мини Маус в своята пролетно-лятна колекция. 

 

Виж всички екстремно нестандартни модели от ревюто на дизайнера в Лондон тук>>





Като родина на пънка и повечето субкултури, възникнали от британските банди, Англия се гордее с дизайнери като Asish, които се вдъхновяват именно от поп културата и са алтернатива на всичко стандартно.





Елегантно и цветно пък бе едно от последните шоута по време на седмицата на модата в Лондон, това на Aminaka Wilmont, показвайки красиви рокли в нежни пастелни тонове или ансамбли в графични принтове.

А новините от Лондон не свършват с последния моден ден там, а продължвата да идват днес и утре на страниците на ViewSofia. Не спирай да четеш!

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:

 



Oще новини от седмицата на модата в Лондон: 

London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
LFW: Вторият живот на рязаната дантела
Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден втори - Следобедът
LFW: Sister by Sibling, или за модата с чувство за хумор 
LFW: Да или Не - очната линия под клепача при Marios Schwab и Unconditional
Директно от London Fashion Week - Vivienne Westwood Red Label Пролет/Лято 2013
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Преди обед
Забелязахме: LFW - Прелестни боти Christian Louboutin в шоуто на Mary Katrantzou Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Следобедът

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.