Следва

Chanel показа първите си рекламни визии за Пролет 2013

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Мила Йовович е изключителна актриса. Но на екран. В модните визии на Marella - част от групата Макс Мара - тя...

All fashion преди 11 години

Мила за Marella

Мила Йовович е изключителна актриса. Но на екран. В модните визии на Marella - част от групата Макс Мара - тя, много красива, просто преиграва в кадрите и това не успява да ни убеди в ефективността на резултата - нито за актрисата, нито за модния бранд.

Виж всички снимки на Мила за Marella тук>>

Това е втори сезон за Йовович като рекламно лице на Марела след предната пролет, когато отново зад обектива бяха Инес ван Ламсверде и Винод Матадин.

Кампанията на Chanel Пролет 2013

Много скандинавското излъчване на модела Стеф ван дер Лаан е уловено в кампанията Пролет 2013 на Chanel, която се появи преди дни. Нежна и мека хубост, но с една особеност в кадрирането, която определено отнема от очарованието на прекрасните модели на френската къща. Лагерфелд показва красиви рокли-ризи, в елегантната палитра на черно, бяло и пастелни нюанси.



Дрехите са скроени чрез майсторска игра на пропорции и форми, присъства великият туиден жакет, тук бродиран богато с перли и пайети. Тоалетите са допълнени от двуцветни сандали и малки чантички. И понеже по принцип за Шанел може да се каже или хубаво, или нищо, ние не казваме нищо, но не защото не харесваме дрехите, а защото ни тормозят снимките. На места без стъпало, на други - без ръце. Има нещо, което не е наред, но все пак продължаваме да искаме роклята от първата снимка, нещо като повече от всичко на света.

Виж ги всички тук>>

Сара Джесика Паркър на корицата на американския Elle





Сара Джесика Паркър е на корицата на американския Elle за ноември. Фотографиите са дело на Алекси Любомирски, изданието ще е на пазара на 16-и октомври, но въпреки че в самото списание има няколко нелоши кадъра на актрисата, корицата е вяла, леко болестна дори и никак не ни харесва.

Zadig&Voltaire разсърдиха Китай с тъпо изказване



Тиери Гилиер, основателят на френския лейбъл Zadig&Voltaire, си навлече гнева на 1,2 милиарда китайци, обявявайки, че хотелът, който строи във френската столица ще е: "Частен, с ограничен достъп и далеч не за всички. Ще има само 40 стаи, и ние ще избираме кой да нощува в него. Няма да е отворен за китайци, например. В Париж има огромно търсене, много хора търсят дискретност и спокойствие".

След като изречението доби гласност чрез WWD, г-н Гилиер е помолил думите "китайски туристи" да се заменят с "потоци туристи".

Това не спря възмущението на китайците, разбира се, които взривиха социалните мрежи в родината си. "Това е очевидна расова дискриминация, не всеки китаец е некултивиран, има много културни хора между нас," казва един от популярните китайски портали Sina.com.

"Смятаме, че този претенциозен бранд ще изгуби доста сериозен пазар ако загърби нацията."

Bag Snob, например, един от най-влиятелните блогъри в Китай споделя: "Аз (заедно с всички останали) не съм добре дошъл в хотелите на Zadig&Voltaire, добре, тогава просто спирам да пазарувам оттам."

Броят на китайците, посетили Франция през миналата година, е достигнал 1.1 милиона души - 24% ръст спрямо предходната. Това прави държавата най-интересната дестинация за китайците от всички европейски страни, като парите, похарчени за луксозни стоки са 45 милиарда английски лири.

В съобщение, пуснато по-късно от ПР-ите на Тиери Гилиер са казва, че думите са извадени от контекста и той се извинява за причиненото неудобство. "Тези думи не отразяват нито мислите, нито морала ми", отсича предприемачът.

И да е така обаче, гафът е налице, и определено му се е получило тъпо на Тиери. Няма да казваме нищо за затворената за българи Калиакра, защото е запазена за руски туристи, нищо, че случаят е същият, само дето е по-дискретен.

На Никол Кидман не й се е получило с образа на Грейс Кели, Принцесата на Монако



Много пъти и от най-различни медии Никол Кидман е сравнявана с Грейс Кели през годините, дотолкова, че новината, че е избрана да играе главната роля в Grace of Monaco, предстоящият биографичен филм за Принцесата на Монако де факто не изненада никого.

Проблемът дойде, когато се появи тази снимка на австралийската актриса, гримирана и облечена като Принцеса Грейс. Да, буквалната прилика е налице, но Кидман е толкова пипната, толкова нарочно желаеща да прилича на легендарната хубавица, смесила живота си с една от най-атрактивните благородни фамилии в света и по-късно - трагично загинала, че нещата изглеждат далеч от желаната естествена прилика - важен коз за подобен проект.

Все пак освен всичко друго Никол Кидман е много по-висока от покойната принцеса и поне 15 години по-възрастна от годините, на които принцесата е била в онзи момент от живота си, когато се свързва с принц Рение и за който ще се разказва основно в сагата. Но не това е проблемът, според нас, а в това, че нещо в излъчването и вродената елегантност е драстично сбъркано, като проблемът не е в Грейс Монакска. Определено.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.