Следва

Пенелопе Круз в кампанията на сънародниците си Loewe

London Fashion Week: Men есен-зима 2013 - Ден 1

Стартът на втората мъжката седмица на модата в Лондон привлече вниманието на знатни джентълмени като...

All fashion преди 11 години

Предстои ни нов моден сезон, вълнуващ и непредсказуем в четирите най-горещи модни точки на света - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, стартът на който е даден на 7 февруари в космополитен Ню Йорк и ще завърши с много силни ревюта в Париж на 6 март.

За силна загрявка, месец преди светът да заживее за поредното фантастично шоу, в британската столица мъжете вече дефилират с колекциите есен-зима 2013.

Лондон е нов в организирането и изпълнението на мъжки моден сезон - това е втората по ред модна седмица, наречена London Collections: Men, която се случва съвсем отделно от официалната дамска серия.

Стартът на втората мъжката седмица на модата в Лондон привлече вниманието на знатни джентълмени като министър-председателя Джеймс Камерън, който официално откри сезон есен-зима 2013 на Даунинг Стрийт 10 с изискано парти, великия Сър Елтън Джон и още мъже на честа и модата, съсредоточени в британската столица.

В последния ден от голямото лондонско събитие (сряда, 9 януари) избрахме най-добрите ревюта, които видяхме в началото на новата седмица, утре продължаваме с останалите по важност в мъжката мода

Lou Dalton



Lou Dalton е име в дизайна на мъжки дрехи, което все по-често ще чуваме. Не се изненадваме, тъй като тя залага на бунтарската визия, която е доста характерна за британската мода и с всяко събитие съумява да създаде истински съвременен класически шедьовър.

За сезон есен-зима 2013 в мъжкия свят на Далтън преобладават черните, тъмносини и сиви нюанси, които контрастират с червени или зелени карирани панталони. Кръпките на талията на саката подчертават мъжката талия и влизат в тандем с меки и топли пуловери в синьозелена палитра.

Колекцията е класическа, хладна и мъжествена, което значи, че е съвсем лесна за възприемане и носене. 

John Smedley



Дизайнерът представи много спокойна и видимо удобна колекция, в която мъжът се чувства „ като у дома”. Меки и уютни, дрехите са в свежи цветове като патешко жълто, нежно синьо, червено и бяло. Клиновете в комбинация с блуза на странично райе леко ни напомня на пижама, но за дизайнера очевидно по-важен е комфортът.

Topman Design



Една много ярка и цветна колекция, която ни остави без дъх. Свежи и много смели цветове като крещящо червено, пискливо жълто и подлудяващо оранжево, влизат в красиво съперничество със спокойните черни и бели цветове, допълнени с екрю и капучино. Превъзходната колекция включва парка с огромна качулка, където ни се прииска да се сгушим на топло и сигурно. Харесва ни смелият тон на мъжката колекция и стила на изразяване, който безупречно се откроява и смело заявява мястото си на подиума. Удобна, мека, топла и много цветна - какво повече?!

Richard Nicoll



Изтънчена и същевременно сурова е новата колекция на Richard Nicoll. В нея преобладават неутралните цветове, които под светлината на прожекторите сякаш оживяват. Отново виждаме желание за бунт в кройките, обемистите палта, шарения принт и изключително изненадващите гащеризони, в които още по-изненадващо се влюбихме.

Колекцията преминава главно през цветове като бяло, сиво, сребристо и черно, но завършеността струи от оранжевият цвят, който, оказва се, е сред любимите на таз годишните дизайнери.

Hackett London



Първият ден на мъжката седмица на модата ще се запомни с прекрасното ревю на Hackett London, които излъчиха 32 модела, вдъхновени изцяло от духа на Лондон. Британската визия е основна в колекцията и изцяло и напълно категорично я харесваме. Много мъжкарско излъчване, много елегантност и традиции. Цяла колекция сякаш крещи, че знае колко е безупречна, имайки предвид красивите вталени костюми в сиви нюанси, карираните щампи, които преобладават при панталоните, саката, шаловете и палтата. 

A La Disposition



Внимание отделихме и на една доста смела, не в най-добрия смисъл на прилагателното, колекция, като приемаме с усмивка фантазията, с която дизайнерът е посмял да напъха мъжете в странни изобретения като палто-гащеризон, клин като на Робин Худ и подобие на кимоното на Оби-Уан Кеноби. 

Приказните и фантастични герои в тази приказка обаче не са така романтични и мъжествени, но ни разсмиват с глас.

Какво видяхме през двата последни дни от мъжката седмица на модата в Лондон, очаквай утре! 
 

More All fashion