Следва

Какво облече Мишел Обама за Президентската клетва вчера

Тайната градина на Christian Dior по време на Paris Haute Couture

Любим и неповторим, Raf Simons представи своята „Алиса в страната на чудесата”. Замъкът на Тюйлери в Париж, беше топик на събитието, където подиумът беше аранжиран с храсти, цветя и клонки, между които се промъкваха 

All fashion преди 11 години

Дългоочакваната седмица на модата в Париж дойде, остави всички ни без дъх и продължително ни омагьоса с haute couture колекции. Зашеметени и прелъстени, започваме подробното разглеждане на великите творения, като старта задаваме с Christian Dior.

Любим и неповторим, Raf Simons представи своята „Алиса в страната на чудесата”. Замъкът на Тюйлери в Париж, беше топик на събитието, където подиумът беше аранжиран с храсти, цветя и клонки, между които се промъкваха моделите с къси подстрижки, ярко червено червило и бледа кожа.

Красивата приказка премина в типични силуети за бранда, а именно обем в роклите и бюстиета, които бяха показани в сдържани и умерени визии. Цветната палитра премина през бледи и нежни нюанси на ментово, розово, оранжево. Същинска истина за градинска еуфория с много щампи на малки цветя. Ръцете бяха прибрани в малки странични джобове на рокли от коприна и шифон. Матадорски панталони внасяха допълнителен шик, инспириран от Испански традиционни елементи, докато останалата част от колекцията премина в стилни визии подобни на балерина- романтични и крехки.

На подиума навлезе и вечерната визия, типична за Холивудския червен килим- коктейлни рокли с копринени бюстиета в нощно синьо и бледо розово с украсени и бродирани гърбове. Жената на Диор е уловена в характерните визии на марката- тя е романтична, истинска, желана, преливаща от женственост и красота. Колекцията е изградена до съвършенство, което гарантира успех на марката. Мекото звучене е поднесено с толкова много вкус и изящност, че вече сме нетърпеливи да видим ready-to wear колекцията, която ще бъде представена след малко повече от месец.
 

More All fashion