Следва

Ново 20: Камелия ще пише книга!

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 28 януари - 3 февруари

Дизайнерът и творец Мариела Гемишева показва новата си модна инсталация в темата на дамския будоар, но в...

Events преди 11 години

Модна експозиция - „ЕДИН НОВ БУДОАР НА МАРИЕЛА ГЕМИШЕВА 2013”
Къде: Галерия „Юзина”
Кога: 31 януари, четвъртък, 19.00 часа


Артистът дизайнер Мариела Гемишева показва новата си модна инсталация в темата на дамския будоар, но в еротично-фетишисткия му контекст, който се усеща във формите, цветовете и наименованията на някои от обектите в него. Като чантата вагина и розовият килим, който ще покрива цялото пространство на галерия Юзина от 31 януари до 14 февруари.

В поредния интересен за наблюдение и размисли проект на Гемишева присъстват и специално създадени авторски обекти, в които са разработени основни елементи от „деформирани” будоарни аксесоари, представящи „фетишизираното женско начало“.



„Инсталацията поставя под въпрос конюнктурния статус на фетиша, разкрит като преповтаряна ценност, коментирана и травестирана в различност, която да бъде елемент за подхранване на неговата връзка с модата." 

ГОСТ НА ПРОЕКТА E МОДНИЯТ ДИЗАЙНЕР СВЕТОСЛАВ КОЛЧАГОВ!

Филмова поредица Треска за Оскари
Къде по Нова телевизия
Кога: старт 28 януари



"Списъкът на Шиндлер"

За четвърта поредна година подготовката за церемонията по връчването на филмовите награди Оскар ще започне от ефира на КиноНова. Най-бляскавият тематичен месец на медията – „Треска за Оскари”, ще събере на екран най-утвърдените заглавия, актьори и продуценти. В продължение на месец киноманите ще могат да видят общо 28 филма – всички те са отличени с рекордните 182 номинации и 51 статуетки на американската филмова Академия.

От следващата седмица, 28 януари, всеки ден от 21.00 часа, под светлините на прожекторите излизат номинираните за „Най-добър актьор” – Джордж Клуни, Лиъм Нийсън, Франк Лангела, Даниъл Дей-Люис, Франк Лангела, Том Круз и Виго Мортенсен. Сред заглавията, които зрителите ще видят, са „Високо в небето”, „Източни обещания”, биографичната драма „В името на отца” и отличеният с рекордните 12 номинации „Списъкът на Шиндлер”. През следващите три седмици „Треска за Оскари 2013”, КиноНова ще продължи с имена като Марлон Брандо, Ал Пачино, Томи Лий Джоунс, Сюзън Сарандън и Ръсел Кроу, както и със заглавия като „Гордост и предразсъдъци”, „Зеленият път” Поверително от Ел Ей”, „Гладиатор” и много други.

Изложба ЦЕНЗУРИРАНО Георги Ямалиев
Къде: Галерия Credo Bonum
Кога: 29 януари – 18 февруари 2013
Откриване – 29 януари 2013, (вторник), 18.30 часа




Георги Ямалиев развива в различни изложби през годините своя интерес към проблемите на съвременното общество, ползвайки графичния език на рекламата, агресията на уличната визия и възможностите на новите технологии.

На основата на собствения си образ и на серия от черно-бели портрети на негови колеги, авторът наслагва поредица от критични изявления, въпроси и коментари, свързани с властовите зависимости в света на изкуството и условията, в които се появява цензура.

В кината: Паркър
Кога: Предпремиера от 28 януари
Къде: Cinema City, Арена Deluxe, Арена The Mall, Арена Запад, Арена Младост






Много секси двойката Дженифър Лопес и Джейсън Стейтъм е в обещаващо готин екшън с познатите образи на лошото момче и непокорното момиче, които съдбата събира по възможно най-невъзможния начин - като поставя в опасни ситуации и добрата стара игра на криеница и преследване.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?