Следва

Ден за диета. Овесената диета и нейните плюсове и минуси

Вивиан Уестууд облече Английския национален балет

В кадрите балерините от Националния балет на Кралството носят рокли с кринолин, фризирани са сложно и стоят...

All About Life преди 11 години

Английският Национален Балет показа рекламната си кампания, чиято основна цел е модернизиране имиджа на компанията, и в която основен дизайнер е Вивиан Уестууд.

В кадрите балерините от Националния балет на Кралството носят рокли с кринолин, фризирани са сложно и стоят като солидни дами на сцената. Кампанията е под слоугана "Да отпразнуваме смесването на модерност и традиция". Тамара Рохо, артистичен директор на балета казва: "Това епразник за традиционниото балетно изкуство, но чрез нови начини, показващи колко вълнуващо, предизвикателно и отворено за всички може да бъде то".

Английският Национален Балет отдавна има изключителни позиции на световната сценична сцена, затова е логичен и въпросът защо се налага такова ребрандиране?

"Искаме това да е най-креативната и най-обичаната балетна трупа във Великобритания", съобщава официалната страница на балета.





Компанията кани Вивиан Уестууд за дизайнер на кампанията, но няма намерение да кани прочутата сънародничка за направата на костюми за редови представления. Или поне не сега. Което не означава, че на Уестууд не й се работят именно костюми за сцена. Още повече, че друг британец - Джайл Дийкън - вече направи дизайна за балетните костюми в Националния балет на Англия.

А и не е ли красиво да си представим "Лебедово езеро" на Чайковски, в който и без това красивите лебедови костюми са дело на Вивиан?!


 

More All About Life