Следва

BRAUN заменя старата технология с нова

Житната диета на Петър Дънов - Точно сега е най-доброто време за пречистване на душата и тялото

Този пост е изключителен, но е само за хора, които се чувстват здрави и бодри, защото режимът е пречистване на духа...

Health преди 11 години

“Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щяхте да разберете напълно историята на човешката душа. Както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото става и с човешката душа.”

Петър Дънов

Вдъхновени от думите на Учителя, пожелахме да пречистим организма, духа и тялото си с десетдневен хранителен режим с житна диета. Периодът след празниците е изключително подходящ за изчистване от натрупаните през зимата вредни токсини, за да можем да посрещнем свежата и чиста пролет, здрави. Всяка година, най-подходящ за започване на житната диета на Петър Дънов е месец февруари. Режимът трае десет дни и трябва да пием много вода- около литър и половина топла и преварена, само трапезна вода, тази е от чешмата не е за предпочитане.

Първоначално, трябва да знаем, че пшеницата, която си купуваме трябва да е Био продукт, защото има голяма вероятност да купим некачествен ГМО продукт. Преди да започнем е хубаво да се консултираме със специалист. Режимът в никакъв случай не е подходящ за хора с непоносимост към глутен.



Диетата протича в рамките на десет дни. От вечерта измиваме 100 грама жито, което заливаме с гореща вода и оставаме в термос, когато на сутринта, можем да изпием житната вода с малко лимон и мед преди закуска. Пием водата много бавно, защото е питателна и се приема като лечебно средство за успокоение на нервната система. Житото може да преварим за една минута, но не трябва да е преварено в никакъв случай.
Дневният прием включва: 100 грама жито, 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед.

Това е режимът за девет дни, а на десетия се прави „ангелска супа”, която се приготвя от 1/2 л. вода, 3 картофа, лук, праз, няколко стръка магданоз, малко черен пипер и сол. Това е храната за целия ден. Предстои захранване с плодове и зеленчуци.

Този пост е изключителен, но е само за хора, които се чувстват здрави и бодри, защото режимът е с цел пречистване на духа и тялото. Приключили диетата, можем да посрещнем пролетта чисти и освободени.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.