Следва

5 любими визии на Маделин Стоу от сериала "Отмъщението"

Стил урок на седмицата - Монохромно не е равно на скучно. Не и така

Монохромната визия може да бъде ефектен трик, показва ни успешният модел Агнес Дейн, която наскоро се омъжи...

All fashion преди 11 години

Монохромната визия може да бъде ефектен трик, показва ни успешният модел Агнес Дейн, която наскоро се омъжи за актьора Джовани Рибизи, и именно заради него гостува на фестивала Gotham Independent Film Awards 2012 през ноември миналата година.

Взизията на британката обаче е великолепен пример во веки веков за това как да носим един и същи цвят от косата до обувките (изключваме черното - то е безгрешно) и това да изглежда готино, дори и секси.

И Агнес го постига лесно само с няколко прости стилистични правила, които в нейния случай сме убедени, че й идват отвътре. 

Първо, и много важно - ако напластяваме дрехи от един цвят, особено ако включват повече от два елемента, е хубаво да бъдат в различни нюанси на цвета. В случая на Агнес костюмът е в по-тъмните тонове на кафявото от палтото, а може да бъде и обратното. Целта е едното да се открои от другото като акцент. Второ, цветът да е супер тренди и неутрален - милитъри цветовете, сивото, бежовото, защото ярките са прекалено ангажиращи вниманието, а бялото пък не е за всеки.

През пролетта, когато палтото отсъства, избираме различен нюанс само на обувките и може би и на клъча, който си представяме в още по-тъмнокафяво.

Панталонът е до глезена, за да направи мъжката визия много женствена, обувките са типично момчешки, оксфорд, а резултатът от тази идеална хамрония между точно подбрните цветове - висша форма на елегантността. 

Подсказваме как да постигнем подобен ефект с няколко избрани неща в галерията горе>>


 

More All fashion