Следва

Отново много фешън сътрудничество между Агнес Дейн и Dr. Martens

NYFW: RED Valentino есен-зима 2013

Харесва ни флоралната бродерия върху роклите, дългите до колената чорапи и комбинацията им със сандали. Поредна блестяща колекция за...

All fashion преди 11 години

В модата винаги има нещо приказно, невъзможно и вълшебно, но при младежката линия на Valentino приказката е преразказана в детайли чак до костюмите. "Хензел и Гретел" на Братя Грим ще е лайтмотивът на следващата есен, макар и концепцията в моделите на Мария Грация и Пиерпауло Пичоли да е много различна от филмовата интерпретация "Хензел и Гретел: Ловци на вещици" на Томи Уиркола.

При Red Valentino есен-зима 2013, показан на първия ден от седмицата на модата в Ню Йорк, класическият фолклорен мотив остава, Хензел носи бродирани поли, бели якички и 3/4 чорапки, стилизирана е с плитки, панделки в косите и има по-скоро лолитско излъчване. Кукленската визия е допълнена и от грима - по лицето розовее приятен руж, устните са бонбонени, а тенът - като порцелан.

Харесат ни версиите на малката черна рокля, която е заменена от красиви побратими, украсени с цветни камъни. Палтата също придобиват нови форми, наподобяват рокли от преди два века, рязани в талията с обемна пола, която не стига по-дълго от три пръста под дупето.

Великолепна гледка, която ни връща усещането за истинското наивно вълшебство на приказките.


























































  Виж още:
NYFW: Намаляват "звездните заплати" за първия ред на дефилетата >>
 

More All fashion