Следва

Кампаниите - 10 хипнотизиращи минути с пролетната кампания на Calvin Klein

Наталия Водянова в първия брой на новия амбициозен проект Edit Magazine

Размахът на тази жена е удивителен. Натали Масене, която през 1998 година стартира вероятно най-успешния он...

All fashion преди 11 години

Размахът на тази жена е удивителен. Натали Масене, която през 1998 година стартира вероятно най-успешния он-лайн търговски проект Net-A-Porter, обяви преди дни, че пуска и печатна версия на сайта. Самата Натали, 47г., е дете на журналист /Боб Рууни/ и бивш модел на Chanel /Барбара Джоунс/, и e бивш кадър на WWD и Tatler. Решава да създаде Net-A-Porter след като напуска списанията, като нарича проекта си не магазин, а он-лайн списание за мода. Развива го до умопомрачителни висоти и го продава за сумата от 50 милиона английски лири 12 години след създаването му на швейцарската групировка за луксозни стоки Richemont, като запазва поста си на изпълнителен директор.

Сега пуска и печатна версия на Net-A-Porter, при заявена амбиция изданието да съперничи на традиционно силните Vogue и Harper's Bazaar. Днес ще бъде представена първата част на печатния проект — ежеседмичното списание The Edit, което може да се поръча на сайта от днес, при това съвършено безплатно. Всяка година ще излизат 52 тематични броя, 30 страници от които ще са модни сесии. Всички дрехи и аксесоари в тях, естествено, ще могат да се купят от Net-A-Porter.

Още едно, по-сериозно издание, Масене планира да пусне на пазара също съвсем скоро. За него се знае, че все още няма име, ще излиза 4 до 6 пъти в годината, със старт следващата есен. В допълнение към тези два замислени проекта, Net-A-Porter пусна и The Collections Special, със 104 страница, посветени на пролетно-летните колекции на английски, немски, френски и китайски езици. На корицата на The Collections Special, както и на първия брой на The Edit, е Наталия Водянова пред обектива на Паоло Роверси.
 

More All fashion