Следва

LFW: Всичко ни връща в 90-те с Topshop Unique есен-зима 2013/2014

LFW: Силно присъствие на елегантността в колекциите на британските дизайнери

Тази тенденция е следвана абсолютно прекрасно и от лондонските творци, които изчистват ненужните детайли...

All fashion преди 11 години

Още в Ню Йорк забелязахме, че дизайнерите рязко сменят курса на пищната стара есен, за да поемат по нова много по-изчистена, макар и не минималистична посока на създаване на дрехите, която да ги направи по-лесни за носене и съчетаване.

Тази тенденция е следвана абсолютно прекрасно и от лондонските творци, които изчистват ненужните детайли, махат някои ярки цветове и оставят усещането за една съвършена, спокойна елегантност, от каквато винаги има нужда.

И ден преди да закрием London Fashion Week, проследяваме изтънчената нишка в концепциите на някои от най- прочутите британски дизайнери, които показаха вдъхновенията си за есен-зима 2013/14:



Sass&Bide







Лимонено жълтото веднага се откроява на фона на графичната колекция на Sass&Bide есен-зима 2013/14, която за разлика от пролетната, която се отличаваше с присъствието на етно мотиви от далечни страни, тук всичко е някака туширано с черно, бяло, сиво, сребро, за да бъдат дрехите по-конвенционални, но в хубавия смисъл. Защото от първия до последния модел на дизайнерския дует Хайди Мидълтън и Сара-Джейн Кларк - всичко е абсолютно възможно за носене.

Панталони в прелестни кройки и черно-бели принтове, пуловери в металически нюанси, мини поли, чисто черни ансамбли - това е Sass&Bide, а блестящата работа на нейните създателки се изразява именно в прекрасната възможност да си ги представим всякак в гардероба.

Daks









Спокойна и изискана по британски колекция, в която присъстват красиви приглушени цветове и кройки, които всяко женско тяло би заобичало с първата рокля.

House of Holland









Талантливият и много симпатичен ексцентрик също се е отдал на изкушението да създаде далеч по-възможна за носене колекция, подобно на Sass&Bide, за разлика от предишните си творения.

И въпреки че към този дизайнер и неговите принтове и шантави цветни комбинации има култ в Лондон, в колекция есен-зима 2013/14 се прокрадва една великолепна елегантна нишка, която проследяваме с любопитство.

Сетове от две части, подобни на костюми, едноцветни при това, се отличават на финала на шоуто на Холанд, харесахме много и съчетанията от цветни неонови поли с пуловер в цвят сребристо сиво, пристегнат женствено с колан.

David Koma









Истински кожени скулптури, но елегантни, бяха ансамблите на David Koma, който използва в колекцията си есен-зима 2013/14 черно, червено и бежово като основни и силни за сезона цветове.

Holly Fulton









Една от най-смелите и талантливи Лондонски дизайнери Холи Фултън, също минава към тъмната страна за последната си колекция. Помним, че предишните й са по-цветни, по-жизнерадостни дори, докато тук определено има повече коктейлен стил, макар и все още да личи нейния уникален почерк в принтовете.

Черни топове се срещат с бели поли с плакатен принт, дълги до земята, подобни на тези на Раф Симънс, когато беше в Jil Sander. Виждаме и плетени пуловери в чудесни градски съчетания с поли, както и типично по британски - байкър яке с тишърт и кожена пола.

"Тази колекция е малко по-женствена от всички мои предишни, но все още е така младежка, каквато искам да бъде”, казва самата Фултън за моделите си, и определено смятаме, че формулата й е много успешна. Или поне ще бъде, когато дрехите излязат в продажба.

Mary Katrantzou









Мери Катрандзу е омагьосана от нова, леко мрачна приказка, служеща й за вдъхновение, която личи в характерните за дизайнерката принтове. Много по-изискана обаче е тази колекция, абсолютно различна от всички нейни досега, заради присъствието на едноцветните рокли и ансамбли в чисто черно, върху които принтът не е нарисуван, а триизмерно щампован.

Кройките и съответно силуетът също са нови - геометрично заоблени, или подобни на оригами форми се сливат в новия пейзажен принт, основен за колекцията, а именно японските гравюри. Всичко това прави от моделите на Мери великолепни вечерни рокли и костюми, които рязко сменят курса в посока на елегантността.



Прекрасни творения на Antonio Berardi, Christopher Kane и емблематичните лондонски лейбъли като Mulberry и Burberry също приветстват елегантността в колекциите си есен-зима 2013/14, за които ше разкажем подрбно в следващи материали.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.