Следва

"На светло с Люба Кулезич" вече и в събота

7 е стартовия номер на България в конкурса Евровизия 2013

Списък на разпределението и стартовите номера в двата полуфинала...

Events преди 11 години

Организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия (ЕБУ) обявиха стартовия ред на държавите, участващи в двата полуфинала на 14-и и 16-и май. Тази година беше нарушена традицията да се тегли жребий на чисто случаен принцип за стартовите позиции, а организаторите бяха натоварени с отговорността да разочароват едни или да удовлетворят други с едноличното си решение кой от коя позиция ще защитава честта на своята страна.

Жребий беше проведен само за разпределението на държавите в двата полуфинала.

Целта на промяната според нейните инициатори от шведската телевизия SVT е да направят така, че еднотипни като темпо и стил песни да не могат да бъдат изпълнени от две съседни позиции – нещо, което не може да се гарантира чрез случаен жребий. Така според тях всяка песен ще има възможността да блесне в най-голяма степен на сцената и да направи по-голямо впечатление на телевизионните зрители. По този начин авторите на промяната се надяват да направят и самото шоу още по-атрактивно.

Според организаторите българската песен “Само шампиони” ще може да се представи в най-добра светлина от седма стартова позиция във втория полуфинал, като непосредствено преди нея и след нея са песните съответно на Малта и Исландия.

Ето и пълният списък на разпределението и стартовите номера в двата полуфинала:

Първи полуфинал

1. Австрия
2. Естония
3. Словения
4. Хърватия
5. Дания
6. Русия
7. Украйна
8. Холандия
9. Черна гора
10. Литва
11. Беларус
12. Молдова
13. Ирландия
14. Кипър
15. Белгия
16. Сърбия

Втори полуфинал

1. Латвия
2. Сан Марино
3. Македония
4. Азербайджан
5. Финландия
6. Малта
7. България
8. Исландия
9. Гърция
10. Израел
11. Армения
12. Унгария
13. Норвегия
14. Албания
15. Грузия
16. Швейцария
17. Румъния

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?