Следва

Viktor & Rolf ще се върнат към висшата мода

Световните блогъри - запознай се с молдовката Лида от Канада

Въпреки че е родена в Молдова, Лида Манковская определя себе си и като канадка, тъй като заживява в Торонто с...

All fashion преди 11 години

Въпреки че е родена в Молдова, Лида Манковская определя себе си и като канадка, тъй като заживява в Торонто с родителите си, когато е 12-годишна.

Учи театър и кино в университета на Торонто, а после ненадейно се мести в Калифорния, където записва право. Само след няколко месеца тя ще бъде адвокат, което смята за изключително вълнуващо.

Паралелно с образованието си, Лида изживява страстта си към модата, чрез блог, който сама управлява с много любов. Лос Гатос е последната и точка, засега, където живее с гаджето си.

Ето какво ни разказа за себе си и за любовта си към модата в едно изключително интересно за нас самите интервю.



V.S. Как можеш да определиш стила си?
Лида: Това е интересен въпрос, на който самата аз не мога да си отговоря. Стилът ми се влияе от решенията, които взимам. Да речем, когато бях в юридическо училище, стилът ми на обличане беше различен, т.е. не строг, а по-скоро с момичешки нотки. Сега, когато искам да започна кариерата си като адвокат, искам да усетя себе си привлечена от по-елегантните и професионални визии. Понякога е трудно да разграничиш задължителното от личния избор. Всъщност, звучи по-скоро като избор, защото обожавам всичко. Наистина съм нетърпелива да нося костюми, поли тип „молив” и всичко, което е подходящо за работата на един юрист. Във всяка визия може да има красота и креативност, независимо от това дали е екстравагантен, консервативен или класически тоалет.







V.S. Кой е твоят цвят? И особено на този сезон, на пролетта?

Лида: Харесвам пастелните цветове и nude за пролетта. Има нещо безкрайно свежо около тях. Също така, този сезон ми се иска да нося червено и светложълто. Богатите цветове могат да бъдат много вълнуващи.

V.S.Какво всъщност купуваш най-често?
Лида: Бях развила тревожна мания по кожата. Също така съм склонна да си купувам рокли от шифон и поли.

V.S. Последната ти покупка?
Лида: Купих си един тон слънчеви очила онлайн, които са специално за пролетно-летния сезон. Те са от различни дизайнери и са много интересни, забавни и цветни. Мисля, че аксесоарите могат да добавят много свобода на всеки аутфит.

V.S. Имаш ли любим дизайнер?

Лида: Има брилянтни дизайнери. Някои от най-любимите ми са Giambattista Valli, Chloe, Oscar de la Renta, Lanvin и Valentino.







V.S.По-често можем да те видим на пазар в мола или зад компютъра?
Лида: Това, което най-много харесвам в пазаруването, е намирането на ценности, които са на смешни цени. Най-често пазарувам в Jeremy’s в San Francisco, Holt Renfrew Last Call в Toronto, INA в New York, TheRealReal.com и ebay.

V.S.Имаш ли нещо като модна икона?
Лида: Уляна Сергеенко, Евелина Кромченко, Сара Джесика Паркър, Клои Севини. Тези жени имат изключително чувство за личен стил.

V.S.Имаш ли история за супер покупка, която си открила на добра цена, ще ни разкажеш ли?
Лида: Имам някои забавни истории през годините, но две няма да забравя. Наскоро Марсиа, майката на гаджето ми, купи мебели от разпродажба на жена, която минаваше през ужасяващ развод. Марсиа веднага ни се обади и ни покани да видим новите покупки - красив бюфет и няколко антикварни неща. Първоначално мислихме да откажем, защото бяхме изморени, но в крайна сметка отидохме и това се превърна в едно от най-добрите решения. Оказа се, че жената е продавала и някои от чантите си, искала е да се отърве от всичко, което съпругът й е купувал. Купих си 2 чанти на Chanel и една Prada за 550 долара. ДА, истина е! Бях в облаците от щастие няколко седмици след това.

Другата случка беше в Торонто, където Holt Renfrew Last Call правиха 90% намаление. Ако оживееш в тълпата, може да излезеш с рокли Prada и Giorgio Armani за 100 долара. Както се научих по-късно, когато нещо е прекалено добро за да бъде истина, не остава много дълго. Като една луда фешъниста, свикнах с идеята да купувам висок клас стоки на ниска цена. Искам да кажа, че съжалявам, че не изкупих целия магазин.









V.S. Твоите тайни за пазаруване?

Лида: Ако можете да се владеете, стойте далеч от молове и пазарувайте онлайн. Може да се намерят много повече добри сделки по този начин. Също така, по-добре е да си купиш една висококачествена дизайнерска дреха, която ще обожаваш, отколкото 5 обикновени. По този начин може да си направите колекция от истински скъпоценности; доста по-добре отколкото гардероб, пълен просто с неща.

V.S.Какво е най-хубавото на това да си блогър?
Лида: Това е креативен свят, който ми позволява да изразя себе си и да се докосна до много хора. Това ми дава глас и сцена.

V.S.Кой продукт за красота препоръчваш със сигурност?
Лида: Използвам Moroccanoil за косата си. Шампоанът Frederic Fekkai ми е абсолютно любим. Не съм голям фен на козметиката за лице на Kiehl, но въпреки това използвам хидратант и нощен крем от години и досега не съм усетила нуждата да ги сменям.

V.S.Без кои 5 неща не можеш генерално?
Лида:
Черна кашмирена жилетка;
Чифт красиви обувки на ток със заострен връх, като тези на Jimmy Choo, които могат да се видят в постовете ми;
Черна чанта на Chanel с дръжки от вериги / все още нямам, а това ме убива/;
Кожени якета;
Бронзант.

V.S.Какво се хващаш, че носиш най-много в последно време?

Лида: Като изключим това, което споменах горе, хващам се, че нося мини поли и макси рокли. Освен това, прибавям кожа към всеки аутфит в последно време. Също така ми харесва да смесвам дизайнерски и винтидж визии в едно.

V.S.Кой актуален тренд ти е любим за пролетния сезон?
Лида: Харесвам геометричните, монохромни и елегантни тенденции.

V.S. А има ли нещо в модата, което никога не би пробвала или сложила върху себе си?
Лида: Най-вероятно мога да мина и без инспирираните от Гейша кимона.

V.S. Благодарим ти, Лида!
Лида: Благодаря ви и аз, View Sofia!

Блогът на Лида е на www.fashionistatalk.com
 

More All fashion