Следва

Кожена и синя пола от MARY KATRANTZOU

Кой кой е в модата днес - J Brand

J Brand е всичко, което жените мечтаем да получим от денима си. Съвършени извивки и класически цвят, отвъд...

All fashion преди 10 години

J Brand е име, което звучи като музика в ушите на любителите на качествен, скъп и задължително перфектно скроен деним. В нашите - също, дори съпротивата ни срещу 250 евро за дънки може да бъде приспана за кратко единствено по повод този бранд.

Каква всъщност е историята му? Създадена като съдружие между производителя на деним Джеф Рудс и бившата стилистка Сузи Крипин, марката се продава едва от пролетта на 2005 година, когато е пазарният й дебют, ексклузивно в тематичния бутик Ron Herman's Melrose Jeans Bar.

След като присъства в деним-индустрията от 70-те години със своята собствена марка - Paris 2000 - Джеф решава да се отвори за съдружия и започва партньорства с марките Ron Herman, Adriano Goldschmied и Abercrombie& Fitch. След като участията му се оказват определено успешни, и с напластяване на чувството, че времето за собствен пробив е настъпило, Джеф Рудс решава да създаде чисто нов, свой собствен бранд. Нарича го простичко, но свръх звучно и запомнящо се без проблем - J Brand. Сузи пък, която до този момент облича с успех знаменитости и работи като стилист в списания като Vanity Fair, InStyle и други, и прави добри международни кампании за фирми като Levi's и Puma, е точният човек, който заедно с Джеф да вдъхне живот на J Brand. И нещата се случват.


Виктория Бекъм

J Brand е всичко, което жените мечтаем да получим от денима си. Съвършени извивки и класически цвят, отвъд времето и сезонните моди, които в тандем гарантират супер удоволствие от носенето им.


Топ моделът Клаудия Шифър също носи J Brand

След дебюта на пазара през 2005-а успехът е толкова голям, че мигновено се превръщат в първия, American-made деним бранд от най-висок клас, който се позиционира в много търсената ниша на скини и правите дънки, характерни с перфектния си фит. Докато държат фронта на тенденциите, успяват да наложат и модата на широките крачоли, в пълен противовес на стегнатите им скини кройки.


Наоми Уотс в J Brand за фотосесия

Новите стилове са белязани с огромен успех сред знаменитостите, заслужено внимание им отделят и списанията, сред които Vogue.


Бионсе в Mama J

През май 2007, J Brand пускат на пазара и линия за бременни - Mama J, с уникални дизайни за бъдещи майки, невидени на джинс-пазара до този момент. После, през 2007, е премиерата на момичешката линия - J Girl, в различни номера от общовалидните на пазара в Щатите, а именно от 7 до 14. Следва нов удар - мъжката линия J Brand Denim Co., като годината е 2008. Линията е приета повече от перфектно в най-големите магазини като Barney's, Bloomingdale's и т.н., предлагайки страхотни класически и секси кройки с винтидж привкус. Green Label също е нова линия от J Brand, а в сърцевината й лежи идеята за използване на 100% органичен памук от сертифицирани органични полета за производството му, напълно защитени от пестициди. Само година по-късно, през 2009, фирмата пуска и Blue Label - линия деним за по-пищни фигури, с повече въздух за краката и висока кройка на талията, която подчертава природните извивки на тялото.


Фронтменът на Rolling Stones, легендарният Миг Джагър, носи J Brand на концерт на групата


Кейт Мидълтън


Анджелина Джоли

Очевидният бум на J Brand Jeans в последните години стана повод да се говори за експлозия на марката на пазара. За успеха имат определена заслуга ласкавите слова на известни клиенти като Кейт Мидълтън, Бионсе и Анджелина Джоли.

През декември миналата година Fast Retailing, японският партньор на Uniqlo, купи контролния пакет на J Brand. Дълбоките джобове на компанията ще осигурят ресурсите, от които се нуждае, за да, казано съвсем буквално и съвсем обозримо, да завладее целия свят.


Джеф Руудс на Fashion Night Out 2011

По повод скорошната сделка, Джеф Рудс, изпълнителен директор на J Brand разказва пред WWD какви са ключовите точки в плановете му за световна превъзходство:

a..
Разширяване на конфекционния бизнес, основно в мъжкото облекло. Мъжете показват нарастващ интерес към модата, брандове като J.Crew например също разширяват дейността си в сегмента.

b.. Отваряне на още нови бутици. J Brand ще отворят голям бутик в Лос Анджелис тази година, предстоят откривания и в други големи градове.

c.. Разширяване на дейността в Азиатския регион. В Азия има огромно търсене на луксозни продукти и деним-брандове, носени с обожание от американските филмови и рок звезди са много добри позиционирани там..

d.. Предлагане на повече чанти и обувки. Двете категории са доста успешни в луксозния сегмент, което е видно от огромния успех на брандове като Michael Kors и Tory Burch.



Не стига всичко това, но и колекцията на марката за есента на 2013, представена през февруари на Седмицата на модата в Ню Йорк, е много разчупена, повече, отколкото може да се очаква от традиционно дънков бранд и определено заслужава внимание. Повече - тук>>

При всички случаи J Brand е водещата компания в производството на класен деним в света в момента, което се доказа недвусмислено от пазара /най-важният съдник/ в последните, има няма осем години от старта на този невероятно успешен мъжко-дамски проект. Почти не се сещаме за друг толкова светкавичен успех в бизнеса с мода в последните две десетилетия, но какво е съвременният свят без денима? Каквото деним браншът без J Brand.
 
Виж още:
Кой кой е в модата на деня - Stella Jean
 

More All fashion