Следва

We love: Красивата колекция на Ellery пролет-лято 2013/14

Once Upon A Time - Филмът на Карл с Кийра Найтли е готов

Тази година модна къща Chanel празнува знаково събитие: точно сто години назад в Довил е открит първият...

All fashion преди 10 години

Тази година модна къща Chanel празнува знаково събитие: точно сто години назад в Довил е открит първият бутик, в който Габриел Шанел представя изящните си и лаконични шедьоври.

В чест на това събитие креативният директор на модната къща Карл Лагерфельд режисира черно-белия късометражен филм Once Upon A Time, в който ролята на легендарната Коко е поверена на Кийра Найтли.

Премиерата на филма, в който събитията са развиват в една "измислена реалност" (по думите на Кайзер Карл), е специално нарочена така, че да съвпадне с ревюто на новата круиз колекция на Chanel.

Иначе, сюжетът разказва кратката история на младата Коко, която открива магазин за щапки заедно с баща си. Екстравагантните модели шокират взискателната публика, но покрай шапките, Шанел постепенно започва да облича най-влиятелните в модно отношение жени на времето - Жаклин Форзан и Ида Рубинщайн.

Сред "купувачите" на Коко в лентата пък могат да се забележат други влиятелни присъствния от модния бизнес днес - любимите модели на Лагерфелд - Стела Тенант, Каролин де Мегре, Линдзи Уиксън, Саския де Брау и други днешни красавици.

От камбанарията на времето особено трогва една реплика, произнесена от героинята на де Брау, която размишлява над съдбата на шапките на Коко Шанел:

Интересно, какво ли ги чака след сто години?

Отговорът е ясен, ако има модна мечта днес, тя се казва Шанел. Великият творец е също толкова велик и сто години по-късно. А очарователният филм на Маестрото е най-добрият подарък за този миг от вечността.











 

Виж видеото:

More All fashion