Следва

Брад Пит за Esquire: "Винаги съм искал в къщата ми да е хаос"

EXIT 2013

EXIT е събитие с уникална история, доказващо че музиката е универсален език, който може да...

Music преди 10 години

Четиринадесетото издание на суперуспешния фестивал EXIT е приготвило отново една съвършена ваканция с музика, забавления и приключения под горещото балканско слънце. Тази година авантюрата е дори още по-голяма. Хилядите фенове на фестивала ще се радват на допълнителен пети ден в музикалната програма на сцените на EXIT.

В центъра на събитията ще бъде отново магическата крепост Петроварадин, Нови Сад - вълшебно място за лятно приключение, където се смесват приятните емоции от изпълненията на повече от 500 артиста от световната музикална сцена, денонощното парти в къмпинга на р. Дунав и танци до пълно изтощение с хиляди хора от цяла Европа. Тази година за българския EXIT фен агенция Party Travel предлага и специални пакети на още по-добра цена, включващи билет за фестивала, транспорт, настаняване, както и City Pass за Нови Сад.

За първа година с EXIT фестивала се съюзява и UKF – най-големия Youtube канал за bass музика, превърнал се в музикален бранд. Между 11-ти и 14-ти юли, всяка нощ от 1ч. до изгрев историческите стени на красивата сръбска крепост Петроварадин ще бъдат разтърсвани под звуците на едни от най-сеизмичните артисти в bass музиката: Broke'n'£Nglish, Brookes Brothers, Camo & Krooked (DJ Set) & Dynamite MC, Chase & Status DJ SET and Rage, DJ Fresh live, Diplo, Dismantle & LX One, Dub Phizix & Strategy, Feed Me (DJ Set), Friction & Linguistics, Inspector Dubplate, Redlight, Rudimental live, SBTRKT (DJ Set), SKisM, The Prototypes, Wilkinson & VisionObi.

На главната сцената ще можем да видим Snoop Lion, Bloc Party, Atoms for Peace и не само! А Dance арената на EXIT се превърна в сцена за поклонение през последните десет години, както и най-известното място от подобен тип. Тази година няма да е по-различна с нищо, тъй като очакваме да чуем Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia and Deniz Kurtel.Предстои да се обявят още много изпълнители.

Гостувайки за пръв път в Сърбия, новият проект на Том Йорк Atoms for Peace ще поведе EXIT R:Evolution с тяхното уникално звучене на експериментален електронен рок. На сцената до Том ще се присъединят и басиста на Red Hot Chili Peppers Flea, продуцента на Radiohead Nigel Godrich, барабаниста Joey Waronker от Beck/REM и виртуозния перкусионист Mauro Refosco. Бандата ще свири парчетата от дългоочаквания им дебютен албум “Amok”, който излезе на 25-ти февруари.

Повече информация, както и видеото към “Judge Jury and Executioner” можете да намерите тук>>>

Приветстваме и преродения Snoop Dogg aka Snoop Lion, който за последно гостува на EXIT фестивала през 2007г. По време на неговото гостуване тогава той заяви „Това не е последния път, когато виждате това лице”. И беше прав. Радваме се, че той удържа на думата си!

Британските инди рок икони Bloc Party също ще свирят за първи път на EXIT. Членовете на бандата Kele Okereke, Russell Lissack, Gordon Moakes и Matt Tong са готови да разпръснат новия си звук между стените на крепостта. През 2012г. групата се завърна с дългоочаквания си албум 'Four' като завършек на тригодишната тишина от тяхна страна. С общо четири албума бандата продава 2 млн. копия в целия свят.

Вижте сингъла им „Truth“ като част от подготовката за EXIT R:Evolution 2013: 



Откакто се появи на хаус и техно сцената, Seth Troxler запали света с своя звук. Класиран на 3-то и 2-ро място в две поредни години в чарта за най-добър световен DJ - Resident Advisor Top 100 Dj Poll. Не е изненадващо, че става резидент на DC10 в Ибиса и получи покана от Pete Tong за BBC Radio 1 essential mix. Плюс всичко останало той свири на едни от най-големите интернационални партита, има колаборации с Matthew Dear, Art Department, Tiefschwarz, Deetron, Masemenos и dOP, а под името 'Visionquest' Seth заедно с Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtis създават няколко разбиващи ремикса, най-новия от които е парче от дебютния албум на David Lynch.

EXIT Festival посреща и носителя на Грами Dubfire познат още като едната половинка от дуото Deep Dish. През 2006г. Dubfire стартира и соловата си кариера и още в началото й записва “Ribcage”, “Roadkill”, “Emissions” и “I Feel Speed”. Големият му успех идва с парчето "Grindhouse", което предизвика революция в комбинирането на музикални стилове. Dubfire е и основател на SCI+TEC – лейбъл отговорен за продуцирането на много от нововъзникващите таланти.

Pan-Pot е дуо формирано от Tassilo Ippenberger и Thomas Benedix през 2005г. и е най-вече известно с техните дълбоки бас линии. Те се присъединяват към лейбъла на Anja Schneider mobilee и реализират дебютния си албум. Пиковия момент в кариерата на двамата е през 2007г., когато издават Pan-O-Rama, включващ сингъла “Charly”.
The Matador Project е създаден през декември 2006г. от продуцента и DJ Gavin Lynch. Той се зарибил по техно музиката, слушайки компилации на Dave Clarke и Richie Hawtin. Gavin сега твори в Дъблин, Ирландия в собственото си студио, където денонощно се създава нещо ново.

Билети:

EXIT прави хората щастливи за по-дълго! Петдневен билет от 10-ти до 14-ти юли 2013г.

ticketpro.bg

От тази година вече има промоционални пакети, включващи билет за фестивала, транспорт, настаняване, както и City Pass за Нови Сад!

partytravel.bg

За EXIT:

Фестивалът EXIT извървя дълъг път през последните 12 години. Започнал от студентските протести през 2000г., изразяващ бунтарския дух на младите хора в Сърбия и борещ се за политически промени и свобода. В допълнение, EXIT изигра жизненоважна роля в обединяването на новата нация на бивша Югославия, разкъсана от военни действия в края на миналия век. Това е социалното значение на фестивала, което го прави уникален и световно признат.

Отсега, EXIT 2013 ще представя друга силно социална кампания, която ще се фокусира върху човешките права и общи свободи чрез серия от филми, арт изложби, лекции и дебати, организирани от видни имена в тези области от цял свят.

EXIT е събитие с уникална история, доказващо че музиката е универсален език, който може да свърже и събере хората заедно, за да направят света едно по-добро място. EXIT подкрепя и много обществени и хуманитарни мисии.

Днес, EXIT е признат за един от най-популярните европейски музикални фестивали, а изданието му през 2012г. е сред топ 10 на най-големите фестивали в 2012 European Festival Awards.  

More from View Sofia

More Music