Следва

We love: Една мръсна хаванска история от 1989-та

Карл Лагерфелд: Коко би се вбесила, ако видеше моите колекции

Карл Лагерфелд, дизайнер, фотограф, режисьор и парфюмерист (ако вземем предвид авторския му аромат Karleidoscope) стана герой на...

All fashion преди 10 години

Карл Лагерфелд, дизайнер, фотограф, режисьор и парфюмерист (ако вземем предвид авторския му аромат Karleidoscope) стана герой на любопитния документален филм "Седмица на модата: в бекстейджа", който журналистката Алина Чо подготвя за CNN.

В интервю моделиерът си спомня началото на работата си в Chanel:
Когато ме поканиха да се занимавам с Chanel, марката беше, меко казано, не в най-добрите си времена. Казаха ми: ако мога да помогна с нещо - добре, ако не - ще продадат модната къща. И така, ние успяхме да върнем авторитета на марката, а причината беше, че ми дадоха пълна свобода. Но аз съм сигурен, че Коко би изпаднала в ярост, ако можеше да види какви ги върша.

Творческата енергия на Лагерфелд не намалява: за това, от къде черпи вдъхновение в дългите години работа, маестрото разказва:
Аз имам, така да кажа, "болестта на Алцхаймер", която се разпростира върху цялото ми предшестващо творчество. Мисля, че това е едно чудесно заболяване, защото за автора е огромен товар да носи целия този багаж от спомени за вече свършени неща със себе си. Всеки сезон трябва да можеш да забравиш и да почнеш отначало.

И още:

Моето име вече само се превърна в етикет. Аз съм Лейбълфелд, а не Лагерфелд.

Сърцето на "Лейбълфелд", обаче, изцяло принадлежи на неговата ... котка:
Жалко, че законът не допуска бракове между хора и животни - иначе с Шупет щяхме да се оженим. В никого не съм се влюбвал така силно, както в нея.

Сред неизброимите таланти на дизайнера, на които журналистката отделя внимание в интервюто си, особено ударение е поставено на "острия му език" - излизащи от устата на маестрото думи почти мигновено се превръщат в "бисери" на словото. Алина Чо припомня критичните забележки по адрес на външността на Пипа Мидълтън и на Адел, и развива темата, като пита Лагерфелд наистина ли е имал предвид това, което в крайна сметка е чула публиката или думите му са изопачени. На въпроса, харесва ли му все пак лицето на Пипа, Лагерфелд отвръща:

Просто смятам, че сестра й е по-хубава, това е всичко!

И отделно за Адел:
Външността на Адел е още една тема, по която съм се изказвал. Но никога не съм казвал, че е дебела; казах, че преди време тя беше малко пищна, но никога не съм употребил думата дебела! Но пък щом след изказването ми тя успя да свали осем кила, значи то не е било напразно.


Кой знае, възможно е да дойде момент, в който големият Карл да се изкаже и по повод любимката си Кара Делевин. Но едно е вярно, езикът му е толкова точен, искрящ и на място, че каквото и да каже, няма да е излишно, още по-малко безинтересно.




Линда Еванджелиста и Карл Лагерфелд


Карл Лагерфелд и Кара Делевин


Кара Делевин


Карл Лагерфелд и Кара Делевин

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.