Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 17 - 23 юни

Топ 3 изпълнителите на EXIT фестивала, според 8 български артисти

Фестивалът наближава и както ние, така и стотици други го очакват с нетърпение...

Music преди 10 години

EXIT фестивалът наближава и както ние, така и стотици други го очакват с нетърпение. И понеже до него остава почти цял месец, а ние нямаме никакво търпение да ни се случи, решихме да подгреем с личния топ 3 на любими лица обвързани пряко с хубавата музика у нас. 

Попитахме артистите, които взеха участие в ГЕ:НЕРАЛНАТА репетиция за фестивала тази събота в Маймунарника, като сред тях са добре познатите FeeL & Wosh MC,SAVA и Bruhu – млади, но много опитни DJ, част от една от най-активните бригади през последните години Camp Sessions, Kenobi - DJ с над десетгодишна история зад пултовете и доказана качествена селекция liquid drum and bass, както Smartech, Presize и Phirah.

Всеки от тях e с богата музикална биография, включваща десетки партита, различни музикални проекти, организиране на събития с гости от световната музикална сцена, както и продуциране на собствена музика. Ето какво ни отговориха момчетата на въпроса - Кои са твоите топ 3 изпълнители на EXIT, заради които ще отидеш на фестивала? 

FEEL & WOSH MC



Тази година май наистина ще стигнем до крепостта EXIT. Искаме да попием от енергията на този фестивал, защотото само сме слушали. За нас слаби артисти там не е имало и тази година отново го потвърждава. Разбира се, най-голямо внимание ще обърнем на Тhe Prodigy и Snoop Dogg. Много интересни предполагаме ще бъдат и Diplo и Rudimental. Надяваме се и да го помним, и да не го :)


SAVA



Харесвам EXIT, защото е мащабен фестивал насочен основно към електронната музика на две крачки от България. През години, много мои приятели са го посещавали и са ми разказвали за стиловото разнообразие и затова, че винаги можеш да чуеш каква ще е следващата вълна в музиката. Също така смятам, че фестивалът е много подходящ за хора, които за първи път ще се решат да посетят подобно мероприятие.

Моят топ 3 е следният:

1. Diplo - Бих искал да чуя Diplo, защото следя работата му от близо от 3 години насам. Може би това, с което винаги ме е печелил е стиловото разнообразие, което предлага. Основна движеща сила зад Major Lazer и лейбъла му Mad Decent, този човек няма спирачки.

2. SBTRKT Dj Set - Винаги съм си падал по диджей сетове на артисти, които са по-известни с live изпълненията си, отколкото като дидижеи. Причината, е че винаги можеш да чуеш парчета, които са вдъхновили по някакъв начин артиста. Пък и SBTRKT са си доста актуални и интересни.

3. Dub Phizix ft. Strategy - Третият ми избор е заради огромно количесто бас, което притежават песните на Dub Phizix. С удоволствие бих ги изслушал на голяма саунд система.

Bruhu



Нямам търпение да посетя EXIT, защото това ще е моят първи път. През изминалите години съм наблюдавал развитието на фестивала и съм следял какви артисти канят. Селекцията винаги е била на ниво и е подходяща за всеки вкус.

Моят топ 3 е:

1. Dj Fresh Live - Имах възможността да слушам Dj Fresh миналата година. Малко след това, той обяви своя нов Live сет и съм живо заинтересован от представянето му. Стилът му е атрактивен и изпълнен с енергия.

2. Chase & Status DJ Set - Chase & Status съм имал шанса да чуя няколко пъти. Никога не са ме разочаровали. Фен съм им много преди да издадат More than Alot и затова мога да им се доверя.

3. Prodigy - Да видиш на живо Prodigy винаги е било и ще бъде тръпка. Със своя уникален стил, това е нещо, което никой фен на електронната музика не трябва да пропуска.

SMARTECH



За мен този фестивал е истински пример как с много труд и постоянство от любов към музиката, организатори от подобен ранг даряват на хората един прекрасен подарък. Да успееш да приобщиш и събереш толкова много хора с различни музикални предпочитания от различни етноси и култури в едно цяло превръща това събитие в идеална и съвършенна цел. Топ 3 артисти участващи на фестивала за мен:

1. The Prototypes

2. Dub Phizix & Strategy


3. Kiril Djaikovski

Presize



Организаторите на EXIT фестивалът и тази година ни поднасят голямо разнообразие от артисти и стилове, които си заслужава да се видят и чуят, което само по себе си за пореден път гарантира на това събитие челното място сред летните фестивали в Европа.

Трудно бих могъл да посоча само три от имената, но определено се радвам, че ще мога да чуя Dub Phizix & Strategy, които наскоро слушах на парти в Румъния, но с огромно удоволствие бих чул отново. Следват добре познатото ни име Friction, който със сигурност ще направи запомнящ се сет, заедно с Linguistics и разбира се Broke'N'English крю.

Атмосферата на всички сцени, както винаги обещава да е доста нагорещена, затова с нетърпение очаквам началото на тазгодишната четиридневна лудница.

 

1. Dub Phizix & Strategy

2. Friction & Linguistics

3. Broke'N'English

Kenobi



Тази година отивам на фестивала за трети път и явно има защо... Това е най-якият фестивал на Балканите. В топ 3 са ми:

1. Prodigy

2. Rudimental

3. Delilah

Phirah



Артистите на EXIT тази година са бомба. Моят топ 3 е:


1. Feed Me

2. Dub Phizix + Strategy

3. Broke'n'£nglish


More from View Sofia

Какво свързва Йоко Оно и фестивала EXIT?

People of art преди 4 години

Точно седмица преди откриването, световно признатият фестивал EXIT разкри арт инсталация на активиста за мир и мултимедийният артист Yoko Ono в легендарното място - колосалната Петроварадинска крепост в Нови Сад, Сърбия.

EXIT Festival добавя Skepta, IAMDDB и Desiigner заедно с още 30+ регионални hip-hop изпълнители

All About Life преди 5 години

След като EXIT обявиха серия от най-добрите китарни групи от всички поколения, вариращи от The Cure до Greta Van Fleet и много други, съчетани с някои от най-големите диджеи като Carl Cox, Amelie Lens и още десетки, световно известният фестивал добавя към музикалното си разнообразие мощна хип-хоп банда от 30 + изпълнители!

More Music