Следва

Малките неща като големи идеи - Колието на Margiela

Кара Делевин с първи прекратен договор заради наркотици - H&M отказват работа с модела

През май, когато успешната манекенка Кара Делевин стана героиня в скандална случка с небрежно изпуснат от...

All fashion преди 10 години

През май, когато успешната манекенка Кара Делевин стана героиня в скандална случка с небрежно изпуснат от чанта бял прах, се появиха различни прогнози за това как това ще се отрази на кариерата на един от най-ангажираните модели в последните години. Разбира се, британското момиче продължи да е в топ десетката от любими лица на дизайнери и модни брандове, с едно изключение - това на H&M.

Припомняме, че Кара Делевин бе „спипана” пред дома си в Лондон, по време на папарашка засада, с миниатюрен плик с неизвестно прахообразно съдържание, който манекенката изпуска точно пред обективите на фотографите и смутено се опитва да скрие.

Световните медии разтълкуваха тогава подозрителното пакетче като опит да прикрие доза кокаин, а от Кара нямаше никакъв отговор, което допълнително разбуни духовете на таблоидите. И когато всички си мислеха, че скандалът е отшумял, дойде новината за първия прекратен договор на знаменитата англичанка.


Кара Делевин за H&M

Шведският моден гигант H&M, в чиито кампании и lookbook сесии Кара участваше активно, решиха да не продължават сътрудничеството си с моделката. За марката това не е първи подобен казус, от който излизат с категорично решение, по същата причина брандът преди години отказа да работи с Кейт Мос, която дълго време се славеше с прозвището Кокаиновата Кейт.

Говорител на компанията обаче обясни мотивите на марката да скъса с Кара с малко по-различни аргументи:

„Тя просто не е нашият модел. Да, работихме с нея, тя участва в една кампания, но не е лицето, което търсим.”

Говорителят също така уточнява:


Кара Делевин за H&M

„В близко бъдеще също не планираме да работим с Кара, поради тази причини.”

Факт е обаче, че компанията прекрати работните отношения с модела точно след скандалните снимки и именно тогава пред британското издание на Grazia от прес отдела дадоха да се разбере, че: „Ние се придържаме към политиката за нулева толерантност към наркотиците, това е част от нашите рекламни концепции. През следващите няколко дни, нашият екип внимателно ще проучи случая (има се предвид инцидента с белия прах у Кара - бел. ред.) и ако тази история е вярна, ние ще предприемем съответните действия.” Е, днес те са факт!

Дали и други марки ще последват примера на шведите, само можем да гадаем, до този момент Кара успешно се позиционира в кампаниите на Fendi, DKNY, Mulberry.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.