Следва

Цветовете на Бразилия и тяхното рекламно лице Сара Джесика Паркър

Моята баба е моето вдъхновение - Уляна Сергеенко за нещата от живота в Another Magazin

И независимо че Сергеенко е известна с деликатния си отказ да се афишира прекомерно /тя рядко посещава...

All fashion преди 10 години

Уляна Сергеенко е руски дизайнер, който без много шум и пукотевица зае твърдо позиция в челните места на световната мода, в това число и висшата. Уляна, на която освен талантът, не може да се отрече и великолепният личен стил - емблема на артистичното й творчество, стартира на парижкия подиум с първите си неща haute couture едва година назад. Определено успешен, дебютът й в тази щекотлива ниша направи името й известно, дрехите й - успешно продавани, а нея самата - обект на още по-засилен медиен интерес, както в родната й Русия, така и навсякъде по света.

И независимо че Сергеенко е известна с деликатния си отказ да се афишира прекомерно /тя рядко посещава светски събития и не се знае почти нищо за личността й, освен това, което казват дрехите й/, дамата на руската мода съвсем напоследък даде пространно интервю за Another Magazine. В него Уляна разказва за новата си колекция, интересът си към руската история и любимата си баба.


Ulyana Sergeenko Couture Spring 2013







Вдъхновението, както обича да повтаря дизайнерът, споделяйки го и в това интервю, тя намира в приказките:

"Когато бях дете, баба ми ми четеше приказки преди сън. Това бяха истории за принцеси и герои, спящи красавици и велики царици."

Животът на самата Уляна Сергеенко мнозина също определят като приказка: пристигане в Москва от Уст-Каменогорск, брак с руския милиардер Данил Хачатуров, увлечение по фотографията, предшестващо дизайнерския опит...

"Когато се обличам, в главата ми се наслагват образи - младият Марлон Брандо или например Вивиан Лий, но най-често - моята баба. Всички тези образи се смесват с моя собствен и стават част от него."

На въпроса за това какво точно в образа на баба й я вдъхновява, дизайнерът изброява не нещата от гардероба й, а съвсем различни:

"Добротата и способността й да се отдава, да обича безкористно, грижейки се за всички, които я заобикалят. Вече не е между нас, но споменът за нея е жив в сърцата на всички, които я познаваха."
 











 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.