Следва

Facebook моменти: Йога на плажа с Никол Шерцингер

Фотографи не харесаха първите официални снимки на английския принц Джордж

Английският The Guardian дори публикува подробно описание на претенциите си към фотографиите...

People of art преди 10 години

Английският The Guardian дори публикува подробно описание на претенциите си към фотографиите:

- Всички забелязаха кучето на Уилям Лупо, но на снимките присъства още едно куче, което несправедливо беше пренебрегнато - кадрирайте адекватно или просто изрежете животното от кадъра.

- Косата на Кейт. Слънчевата светлина върху косите се вижда добре, но общо на снимките има прекалено много слънце. Явно преосветени, част от момента просто се е загубил.

- Тeнът на кожата. Доста еднакъв и доста суров. Отново същата причина - слънчевата светлина.

- Лупо. Кучето доминира в кадъра. Може би са имали желание да ни покажат него, а не принца?!

- Ръката на Уилям е твърде близко до камерата - за това трябва да се следи.

- Задният фон е мътен.



В материала журналистите предлагат на херцога и херцогинята да оставят подобни снимки за семейните албуми, а за официалното представяне да се обръщат към професионалисти.

В интерес на истината не само техническите моменти в снимките бяха разкритикувани: наблюдателят от The Guardian Джонатан Джоунс смята, че Кейт и Уилям са доста неестествени на снимките, а усмивките им са театрални:

"През цялото време гледам зъбите им, как доминират. Херцогът е херцогинята на Кеймбридж могат да позират като обикновени хора, дори могат да смятат себе си за съвършено обикновени хора, но ако имиджът им е дотолкова безразличен, защо са им тези холивудски усмивки? Това не е снимка на обикновени хора, на нея всичко е изчислено - в това число и огромното пусто място на заден план. Коронованата двойка играе на "нормални родители", но на мен ми е интересно: защо тогава толкова очевидна функция възприемат така сериозно? Те определено могат да се позволят да поканят който и да е звезден фотограф, а това, че в тази роля в случая е влязъл дядото, е просто проява на тщеславие."

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра