Следва

Николета и Валери Божинови - “Развод ми дай” няма!”

Скорсезе и Ди Каприо - новият съвместен шедьовър чука на вратата

Още една твърде интересна световна премиера се чертае на кино-небосклона. Световният дебют на... 

People of art преди 10 години

Още една твърде интересна световна премиера се чертае на кино-небосклона. Световният дебют на "Вълкът от Уолстрийт" е планиран за средата на ноември, а интересът, който предизвиква е основно продиктуван от факта, че това е пета поредна съвместна работа на Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо.

Относно проекта е известно, че снимките му, планирани за старт още през 2008 година, се забавиха много заради невъзможността на двамата основни играчи - актьор и режисьор, да напаснат графиците си. Появи се интерес към заглавието и у други силни режисьори, вкл. Ридли Скот, но Ди Каприо праволинейно реши да изчака Скорсезе, и двамата да започнат заедно.

По този повод актьорът разказва:

Когато Марти се отказа първия път, аз започнах преговори с няколко други режисьори, но не можах да се реша. Просто зациклих на Скорсезе. Никой нямаше да е в състояние да заснеме историята на младите пънкове от Уолстрийт като него. С такава характерност, с такъв подбор на музиката и с такова чувство за хумор, каквито изисква този проект.

В центъра на сюжета е истинската история на Джордан Белфорт - основателят на една от най-силните брокерски кантори през 80-те години. Тогава той няма още 30 години.

Едва десетилетие след началото на дейността си Белфорт е осъден за пране на пари и финансови машинации и осъден на 22 месеца затвор. Филмът е сниман на база мемоарите на самия Белфорт, издадени през 2008 година.

Ди Каприо казва за книгата:
Тя предава характерния за Америка стремеж да се докопаш до състояние на всяка цена. Който ни най-малко не е изчезнал и до момента. Белфорт е бил малка рибка в гигантско езеро, мотивирал е хората си, внушавайки им, че са герои. Уолстрийт - това на практика е Дивия Запад.

Мартин Скорсезе допълва:
Джордан е с водеща роля в свят, в който не важат никакви морални принципи. Не бива да се сравняват той и другите играчи на Уолстрийт с мафията - единственият паралел е в това, че целта е да се изкарат колкото се може повече пари и то колкото е възможно по-скоро.

Ди Каприо прекарва много време с Джордан Белфорт по време на подготовката за ролята:
Исках двамата да установим партньорски отношения, така че да вкарам в образа максимум детайли. Бях посредникът между него и Мартин, носех на Скорсезе записките си, направени по време на разговорите ни с Джордан, в които той ми разказва дори интимни подробности от отношенията си с жените.

В резултат във филма влизат немалко доста откровени сцени. Една от тях, с участието на австралийската актриса Марго Роби, по нейните думи, снимат цели седемнайсет часа. Австралийката играе втората жена на Белфорт.

По наши сведения, премиерата на "Вълкът от Уолстрийт" е предвидена за средата на ноември и тук. И въпреки че в главите ни все още е перфектният образ на Ди Каприо като Великият Гетсби, откровено си признаваме, че нямаме търпение и за това му превъплащение. Макар и все още без Оскар, той е гениален актьор.

Съгласни сте, нали?















 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра